Dacă ții post în această perioadă, rețetă de musaca fără carne îți va merge la suflet. Iată cum se prepară la Mănăstirea Cămărășeasca.
Ai nevoie de: 7-8 cartofi mai mari, 3-4 morcovi mari, 2-3 cepe, 400 g ciuperci albe de cultură, o linguriţă de amidon, sare, ulei pentru prăjit, doua roşii şi o legătură mică de pătrunjel verde.
Cum se prepară
Cartofii se taie în rondele groase de jumătate de centimetru, se prăjesc în ulei, după care se scot pe un şervet absorbant şi se lasă la scurs, scrie antenasatelor.ro. Morcovii tăiaţi rondele, ceapa tăiată fideluță şi ciupercile tăiate în felii mai mari se călesc, lăsându-le până scade zeama destul, iar la sfârşit se pune sare după gust şi o linguriţă de amidon pentru a lega compoziţia.
Într-un vas termorezistent se pune un strat de cartofi, unul de umplutură şi iarăşi un strat de cartofi. Deasupra se aşază frumos felii groase de roşii şi pătrunjel tocat mărunt (cine doreşte poate stropi musacaua cu suc de roşii preparat în casă).
Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se serveşte caldă sau rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News