Ai încercat vreodată rețeta de musaca dobrogeană? Dacă o vei face, nu vei regreta. Se va număra printre felurile tale preferate de mâncare. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 100 ml ulei
- 150 ml vin alb sec
- 3 rosii mici
- 1 ceapă albă mare
- 6 cartofi
- 1 kg pulpă tocată de oaie
- sare si piper
Cum se prepară
Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată, potrivit unica.ro.
Se desface carnea cu lingura şi se presară cu sare şi piper. Se lasă pe foc în jur de 20 de minute, adăugând câte puțină apă, din când în când. Într-o tavă de cuptor se aşază alternativ un strat de cartofi şi unul carne. Ultimul strat se alcătuieşte din felii de roşii. Se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu