Mușcătura de pisică stradală, mai periculoasă decât v-ați aștepta

Mușcătura de pisică stradală. FOTO: Freepik
Mușcătura de pisică stradală. FOTO: Freepik

Mușcătura de pisică stradală poate să fie foarte periculoasă.

Pentru iubitorii de animale, observarea unei pisicii stradale îi determină pe cei mai mulți să se oprească și să o mângăie, însă nu întotdeauna și stau să fie atinse, iar o mușcătură poate să fie mai periculoasă decât v-ați putea imagina.

Un bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 48 de ani, a fost mușcat de o pisică stradală și a sfârșit prin a contracta o specie de bacterie pe care oamenii de știință nu au mai văzut-o până acum.

Răspunsul imunitar al bărbatului la microorganismul străin a fost unul de nebunie. La doar opt ore după ce a primit mai multe mușcături, mâinile bărbatului s-au umflat atât de mult încât acesta s-a dus singur la urgențe.

Rănile înțepate au fost curățate și pansate și i s-a făcut o injecție antitetanos înainte de a fi trimis la drum cu antibiotice.

O zi mai târziu, el era din nou la spital. Degetul mic și cel mijlociu de la mâna stângă erau dureros de mărite, iar ambele antebrațe erau roșii și umflate.

Medicii au fost nevoiți să îndepărteze chirurgical țesutul afectat din jurul rănilor sale. De asemenea, i s-au administrat trei antibiotice diferite pe cale intravenoasă și a fost trimis acasă cu antibiotice orale. Din fericire noul tratament a fost eficient, notează Science Alert.

Microorganism asemănător Streptococului

Potrivit sursei menționate, la revenirea la spital medicii erau preocupați să afle ce s-a întâmplat. Iar când au analizat microorganismele prezente în probele prelevate, acești au găsit un organism de nerecunoscut, asemănător Streptococului.

Streptococul este un gen de bacterii gram-pozitive care este asociat cu meningita, faringita streptococică, pneumonia bacteriană și conjunctivita, printre multe alte afecțiuni.

Însă, atunci când cercetătorii au secvențiat o parte din genomul acestei bacterii, acesta nu se potrivea cu nicio tulpină înregistrată. Acesta era un germen nou pe care oamenii de știință nu îl documentaseră niciodată în mod oficial.

După cum s-a dovedit, bacteria aparține unui alt gen de bacterii gram-pozitive numit Globicatella.

Secvențierea completă a genomului bacteriei sugerează că aceasta diferă de alte tulpini înrudite, cum ar fi G. sulfidfaciens, cu aproximativ 20 de procente, indicând o ”specie distinctă și nedescrisă anterior”.

Citește și: Sindrom vestibular la pisici. Principalele simptome ale bolii și cel mai bun tratament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel