Musulmanii sunt alături de Trump: „Ar trebui să-i fim recunoscători!”

AGERPRES
AGERPRES

Deși se credea că Trump nu are susținerea comunității islamice din SUA, din cauza politicilor sale anti-musulmane, un nou studiu confirmă contrariul.

Chiar dacă Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale, conform rezultatelor proiectate care îl dau pe Biden câștigător cu 306 electori, se pare că președintele Trump este susținut de o foarte mare parte a lumii musulmane.

Dr. Khalid Khan, un medic din Houston, Texas, spune că și în fața unei pandemii care a costat aproape un sfert de milion de vieți americane și a unei administrații care părea să demonizeze islamul, el l-a votat pe Trump.  „Când mâncați un fel de mâncare, s-ar putea să nu vă placă fiecare ingredient. Dar, per ansamblu, îți place mâncrea. Ar trebui să luăm binele și să lăsăm răul”, a spus Khan.

Chiar dacă SUA este cea mai afectată țară de coronavirus și are cel mai mare număr de decese, Khan a spus că e de părere că Trump a gestionat pandemia cât de bine a putut, dar îi sfătuiește pe americani să poarte masca.

De-a lungul mandatului, Trump a accentuat politicile anti-musulmane. Interdicția de călătorie din țările musulmane din 2017 a stârnit indignarea nu numai a musulmanilor americani, ci și a senatorului Bernie Sanders și a altor demnitari americani. Dar, în ciuda politicilor lui Trump împotriva grupului religios, unii musulmani precum Khan, încă l-au votat. De fapt, marja dintre Trump și contracandidatul democrat Joe Biden, în rândul musulmanilor, a fost mai apropiată decât au prezis experții, arătând că alegătorii musulmani nu sunt un bloc monolitic și pot fi foarte schimbători.

Un sondaj realizat de Associated Press a arătat că, în timp ce majoritatea musulmanilor intervievați au votat pentru președintele ales, 35% au spus că au votat pentru Trump. Procentul respectiv a fost mai mare decât rezultatele unui sondaj realizat de Consiliul pentru relații islamice americane, care îl cota pe Trump cu doar 18% dintre voturile musulmanilor.

Deși musulmanii reprezintă mai puțin de 1% din totalul electoratului SUA, în locuri precum Michigan, acești alegători pot fi esențiali pentru câștigarea unui stat într-o luptă electorală strânsă, așa cum sa întâmplat atât în ​​2016, cât și în 2020, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel