Radu Tudor a simțit nevoia unei mărturisiri într-un moment-cheie.
Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a început luni mutarea în noul sediu, situat tot în Bruxelles, în apropierea celui vechi, informează DPA. Transferul celor aproximativ 4000 de angajaţi în noul cartier general va dura circa 12 săptămâni, iar pe durata tranziţiei va fi utilizat şi sediul vechi.
Se încheie o epocă
"A inceput transferul logistic si operational din actualul sediu al Cartierului General NATO in noua cladire. Summit-ul din Iulie va insemna si ceremonia de inaugurare deplina, dupa cea formala de anul trecut.
In 1994 calcam pentru prima oara la Cartierul General al NATO. Eram acolo ca jurnalist acreditat cand Romania a fost primul stat ce semna si adera la Parteneriatul pentru Pace, o initiativa menita sa pregateasca interoperabilitatea cu viitorii membri. Statut la care abia indrazneam sa visam atunci. De acum 24 de ani, in mod constant, comentez si analizez problemele de aparare si securitate.
Voi avea mereu nostalgia sediului traditional al Cartierului General. Se incheie o epoca a istoriei si eu ma simt foarte emotionat, legat sufleteste de cladirea in care am calcat zeci de ori.
[citeste si]
In 2019, Alianta va implini 70 de ani. In noul sediu. Sa fie intr-un ceas bun!", a scris Radu Tudor pe blogul său.
De ce a fost amânată mutarea
Mutarea, prevăzută iniţial la începutul anului, a fost amânată din motive tehnice, legate de sistemul informatic din clădirea nouă. Sistemul este proiectat să garanteze securitatea tuturor comunicaţiilor electronice ale NATO şi să supravegheze întreaga clădire cu ajutorul a peste 1000 de camere video şi puncte de control al accesului pe baza scanării irisului.
Construcţia noului sediu a început în 2010. Bugetul de 750 de milioane de euro alocat iniţial a fost depăşit, iar costul s-a ridicat la 1,17 miliarde de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu