Mutarea Germaniei pentru a-și proteja băncile de preluările străine

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Germania vrea să își protejeze băncile de preluările străine.

Citește și articolul - Apare un nou sistem de plată. Băncile europene se desprind de Visa și Mastercard

Astfel, Germania ia în considerare introducerea unei legi pentru a proteja băncile interne de preluările transfrontaliereAnunțul a fost făcut duminică de publicaţia italiană La Repubblica, într-un moment în care UniCredit SpA caută să realizeze o fuziune cu Commerzbank AG, transmite Reuters.

Berlinul a fost surprins de majorarea participaţiei deţinute de UniCredit în Commerzbank, o mişcare care ar putea duce la o fuziune, conform băncii italiene.

Ar putea urma exemplul Poloniei

Guvernul german ar putea urma exemplul Poloniei, care are o lege menită să prevină cumpărarea integrală a unei bănci poloneze de creditori străini şi prevede ca băncile să rămână listate la Bursa de la Varşovia, susţine La Repubblica, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe din Germania a dezminţit că ţara ia în considerare introducerea unei legi pentru a proteja băncile interne de preluările transfrontaliere.

'Dezminţim această informaţie', a declarat oficialul german. Cu o participaţie de 21%, bancă italiană UniCredit este în prezent cel mai mare acţionar de la Commerzbank, urmat de statul german (cu o participaţie de 12%) şi fondul american de investiţii BlackRock Inc (care deţine aproximativ 7,2% din acţiuni), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel