Care e mutarea președintelui PNL, Florin Cîțu, în cazul „puciștilor” din partid?
Florin Cîțu a avut, joi, discuții cu Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinți PNL, pe care i-a întrebat dacă au discutat personal cu președintele Klaus Iohannis și au sau nu acordul acestuia.
Potrivit unor surse DCNews, liberalii care îl contestă pe Florin Cîțu ar fi invocat numele lui Klaus Iohannis, însă aceștia nu ar fi discutat personal cu președintele, Klaus Iohannis având o agendă internațională complexă, în contextul războiului din Ucraina.
Florin Cîțu urmează să discute cu toți președinții de filiale.
Amintim că Florin Cîțu a fost în SUA, unde a avut întâlniri importante. Chiar joi anunțase că a vorbit cu Anna Bjerde despre reforma sistemului de pensii, deficitul bugetar, tranziția către energie și resurse regenerabile, dar și criza umanitară din Ucraina. „Vicepreședintele Băncii Mondiale a apreciat România pentru faptul că a fost prima țară din Uniunea Europeană care a inclus reformarea sistemului de pensii în PNRR”, precizase Florin Cîțu. Tot joi, președintele PNL a anunțat că preşedintele Băncii Mondiale va veni în România în luna aprilie.
De asemenea, amintim că preşedintele Senatului, Florin Cîţu, aflat în vizită în SUA, s-a întâlnit cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ cu care a discutat despre extinderea schimburilor comerciale între cele două state. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din regiune şi sancţiunile impuse Rusiei. Florin Cîţu este de părere că trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile. Preşedintele Senatului a discutat şi despre extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerţ pentru antreprenorii şi companiile româneşti, într-un mediu corect şi predictibil.
De menționat că Florin Cîţu s-a întâlnit la Washington și cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi. Cei doi au discutat despre includerea României în programul Visa Waiver şi dezvoltarea capacităţilor armatei române. „Întâlnire cu al treilea om în stat din SUA, în ziua în care se împlinesc 18 ani de când România a depus documentele de aderare la cea mai puternică alianță politico-militară din istorie, NATO!”, precizase Florin Cîţu, într-o postare publicată pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu