Mutarea UDMR dacă trece moțiunea de cenzură. Attila Korodi: Nu ar trebui

Attila Korodi
Attila Korodi

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat miercuri că Uniunea nu ar trebui să intre la guvernare dacă trece moţiunea de cenzură, dar o decizie în acest sens nu a fost luată în partid.

Alegeri prezidentiale 2024

'N-am discutat lucrul acesta (intrarea UDMR la guvernare - n.r.). Punctul meu de vedere personal este că n-ar trebui să intrăm, dar o decizie a UDMR nu a fost luată şi nici nu s-a discutat. Eu cred că o perioadă pe care poate să şi-o asume cu celeritate PNL şi pe care putem să o sprijinim, în care echipa guvernamentală poate să conlucreze bine, asta înseamnă că nu sunt din toate partidele politice din Opoziţie, poate să fie o soluţie mai eficientă pentru perioada aceasta', a spus el, la RFI.

Întrebat dacă va intra UDMR la guvernare după alegerile parlamentare de anul viitor, Attila Korodi a pledat pentru o alianţă. 'Am fi deschişi pentru a discuta cu partidele de Opoziţie o alianţă, dar din nou este punctul meu de vedere', a arătat deputatul UDMR. Acesta a amintit decizia luată de UDMR de a vota în bloc moţiunea de cenzură, pe care o consideră un 'semn pozitiv', pentru că este nevoie de schimbare.

'E un semn pozitiv şi depinde de seriozitatea celor care şi-au asumat prin semnătură sprijinirea acestei moţiuni şi nu vorbesc neapărat de partide politice, cât de fiecare parlamentar în parte, dacă moţiunea poate să treacă sau nu. Luni se va depune moţiunea de cenzură, aşa arată datele. De acolo începe o săptămână de foc şi sunt convins că şi partidele de guvernământ vor încerca prin toate mijloacele politice să blocheze un vot majoritar pentru moţiunea de cenzură. Nu am semne de întrebare, dar raţionamentul meu spune că în politica românească foarte multe lucruri se pot întâmpla. (...) Niciodată UDMR, în ultimii 30 de ani de când este în politică, nu s-a dezis de cuvântul dat. Grupul UDMR va vota în bloc pentru moţiunea de cenzură', a precizat Korodi. Potrivit acestuia, important este ca prima săptămână după depunerea moţiunii de cenzură să fie coordonată corect de PNL.

'Să reuşească să construiască un guvern fără ambiţii foarte mari (PNL - n.r.), un guvern care se focalizează pe o guvernare optimă pentru un an de zile, să reuşească să coaguleze cât mai multe forţe politice. Şi chiar dacă va fi un guvern minoritar, să poată să ducă mai departe această misiune. Este nevoie de o schimbare şi schimbarea o pot da ei (liberalii - n.r.), pentru că şi-au asumat lucrul acesta. Câte partide vor face parte din guvern - e prea devreme să vorbim. (...) Dar e important ca în momentul unei decizii pozitive pentru moţiunea de cenzură cu celeritate PNL să-şi definească strategia şi să aibă un dialog constructiv cu toate partidele din Opoziţie', a adăugat deputatul UDMR. El a menţionat, în context, că 'PSD trebuie să tragă câteva concluzii serioase, după perioada acestui an de zile, şi să-şi asume anumite eşecuri şi anumite elemente care au definit în sens negativ colaborarea parlamentară'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel