EXCLUSIV  Mutații Omicron și două locuri de replicare importante. Streinu-Cercel, avertisment

 Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre particularitățile Omicron.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost prezent la „Academia de sănătate“, la DC News, unde a vorbit despre particularitățile variantei Omicron.

„A apărut un articol care vorbește de anatomia Omicronului. Această ultimă variantă, care în momentul de față este în circulație, are o serie de particularități și dacă la celelalte variante discutam de câte 1-2 mutații la nivelul proteinei de vârf a acestui virus, la Omicron discutăm de peste 13 mutații foarte apropiate la nivelul receptorului care este foarte folositor virusului și peste 50 de mutații în total.

Vă dați seama, o proteină atât de mică să aibă atât de multe mutații. Asta înseamnă înlocuirea a câte unui aminoacid pe ici, pe colo. Partea proastă este că această modificare anatomică importantă a făcut ca acest virus să scape supravegherii noastre imune generate de vaccin. Anticorpii care au fost proiectați și sintetizați de către organismul nostru pentru celelalte tipuri de variante, respectiv cea britanică și Delta, a făcut ca acest Omicron să nu poată fi văzut din timp, ceea ce i-a permis să se multiplice foarte repede și să se transmită.

Mai mult decât atât, s-a constatat că acest Omicron are două locuri de replicare importante: își menține un nivel de replicare la nivelul căilor respiratorii superioare și un alt nivel de replicare în zona plămânilor. Asta tot din cauza mutațiilor, s-a demonstrat că nu mai fac o alipire prin doi receptori, ci pătrunde în celule sub forma unui endozom și de unde își poate începe replicarea foarte ușor. De aici și rata mare de transmitere“, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Youtube video image

Lockdown-ul continuă în China. Beijingul nu mai face față nemulțumirii oamenilor de pe rețelele sociale: „Se joacă de-a șoarecele și pisica”

La primele ore ale zilei de 14 aprilie, strategia de socializare a Partidului Comunist Chinez a derapat, notează publicația Bloomberg.

A început când conturile mass-media de stat de pe Weibo, echivalentul Chinei pe Twitter, au promovat sloganul „SUA este țara cu cel mai mare deficit în domeniul drepturilor omului”. Zeci de mii de utilizatori de internet chinezi au întors acuzația asupra Beijingului.

Aceștia au criticat nu numai răspunsul Chinei la criza Covid , cât și probleme sociale mai largi: program lung de lucru, prețuri ridicate la proprietăți, violență împotriva femeilor și cenzură. 

„Stăm cu ușile încuiate. Animalele noastre de companie sunt ucise. Resursele noastre medicale sunt irosite, astfel încât persoanele cu boli acute nu pot fi tratate”, a scris un internaut pe rețeaua statului chinez. „Guvernul american este atât de oribil... sunt atât de norocos că m-am născut în China”, a completat acesta ironic.

Presiunea creștea de săptămâni întregi pe rețelele sociale controlate de stat. În timp ce străzile din Shanghai au fost reduse la tăcere de un lockdown strict care a început în martie, un val zgomotos de disidență s-a răspândit din oraș pe rețelele sociale. Cenzorii s-au străduit să țină pasul cu volumul și creativitatea criticilor (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel