Muzeul Grigore Antipa din Bucureşti îşi va redeschide porţile în aprilie

antipa
antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa din Capitală va fi redeschis în aprilie, cu o întârziere de câteva luni faţă de termenul anunţat iniţial pentru finalizarea lucrărilor de modernizare, au declarat, miercuri, reprezentanţii Ministerului Culturii.

 "A fost o întârziere, însă acum ne aflăm în grafic. Chiar dacă redeschiderea muzeului a fost anunţată pentru toamna anului trecut, au fost câteva mici probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare", spune consilierul ministrului Culturii, Radu Enache, potrivit NewsIn.

Consilierul ministrului Culturii a precizat că, într-o mică măsură, lucrările de reorganizare şi modernizare a Muzeului "Grigore Antipa" au fost influenţate şi de unele informaţii care au apărut în presă cu privire la reabilitarea Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, realizată de aceeaşi firmă.

"Au fost nişte probleme ceva mai mari acolo, la Cluj-Napoca, pentru că firma care a câştigat licitaţia a încheiat un contract pe drepturi de autor şi apăruseră informaţii potrivit cărora sumele percepute pentru lucrări ar fi fost supraevaluate. Pentru a lămuri situaţia, a fost trimisă la faţa locului o echipă de control a Ministerului Culturii şi, după ce au fost controlate toate actele, nu au fost depistate ilegalităţi. În ceea ce priveşte contractul pe drepturi de autor, firma a motivat că, pe lângă lucrări de reabilitare, au fost efectuate şi unele de reorganizare a exponatelor, aspect ce s-a bazat, într-o mare măsură, pe o muncă de creaţie", a explicat Enache.

După demararea lucrările de modernizare la Antipa, în 2009, au existat nemulţumiri în rândul unei părţi a angajaţilor muzeului. S-a reclamat neglijenţa muncitorilor în timpul transportării exponatelor şi "nepăsarea" conducerii faţă de această situaţie. Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel