Muzeul Țăranului Român, DESCHIS. Vizitează-l și tu!

Muzeul Țăranului Român Foto: Crișan Andreescu
Muzeul Țăranului Român Foto: Crișan Andreescu

Muzeul Național al Țăranului Român continuă să rămână alături de vizitatorii săi chiar şi în timpul stării de urgenţă.

"Muzeul Național al Țăranului Român continuă să rămână alături de vizitatorii săi, pe rețelele de socializare, în această perioadă în care activitățile sale culturale au fost suspendate. Cu o cifră de peste 102.000 de urmăritori, pagina de Facebook a muzeului (Facebook.com/MuzeulTaranului) este cea mai apreciată pagină a unei instituții de cultură din România. 

În fiecare zi a săptămânii, vă așteptăm la 'Casa de-a casa', o campanie online de colectare a unor istorii despre locuire ce se vor constitui într-o arhivă. Actuali sau foști specialiști ai muzeului vă însoțesc prin poveștile lor, îndemnând vizitatorii online să contribuie la colecția noastră cu propriile lor experiențe de locuire. Fiecare dintre noi are povești ale locuirii în propria casă ori aiurea. Trebuie doar să vă dați răgaz și să scotociți în memorie. Chiar și într-un detaliu puteți descoperi o lume", se arată într-un comunicat al instituţiei.

 Provocare pentru vizitatorii virtuali

"Particular este Muzeul de-acasă, o colecție de obiecte și poveștile lor (încă) nespuse. Un muzeu nu înseamnă doar colecțiile pe care le arată, ci și poveștile pe care le poate aduna. Strângem laolaltă poveștile acelor obiecte personale care nu se epuizează niciodată; pe care le iubim sau care ne scot din minți, dar de care nu ne-am despărți niciodată.

În miezul izolării, Muzeul Țăranului provoacă vizitatorii virtuali să se întrebe care este obiectul prețios? Care este lucrul a cărui poveste merită spusă, pentru că te face să te simți acasă sau, din contră, te duce cu gândul departe? Adunăm imaginile și poveștile pe care vizitatorii ni le trimit și le postăm pe pagina Arhivei de Imagine MNȚR (Facebook.com/ArhivaDeImagine). Le păstram cu grijă de arhivist pe fiecare pentru ca, ulterior, seria curatoriată să își găsească locul într-una din secțiunile platformei web Rețelele Privirii (arhiva.muzeultaranuluiroman.ro)", transmite MNŢR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel