Muzica, imorală pentru talibanii din Afganistan. Au ars mai multe instrumente muzicale şi echipamente confiscate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Talibanii din Afganistan au incendiat instrumente muzicale și echipamente confiscate, considerând că muzica este imorală.

Autorităţile tallibane din Afganistan au anunţat că au incinerat instrumente muzicale şi echipamente confiscate în provincia Herat din vestul ţării. Motivul acţiunii talibanilor este acela că "muzica este imorală", informează BBC, citată de Rador.

Conducătorul unui departament din cadrul ministerului pentru promovarea virtuţii şi prevenirea viciilor a declarat că interpretarea muzicală contribuie la corupţia morală şi îi duce pe un drum greşit pe tineri. Instrumente şi echipamente în valoare de zeci de mii de dolari au fost transformate în focuri de tabără uriaşe, care emanau trombe negre de fum.

Încă de la acapararea puterii în Afganistan, în urmă cu doi ani, talibanii au impus numeroase restricţii invocând legile islamice.

La începutul lunii, talibanii ordonau  închiderea saloanelor de coafor și înfrumusețare din Afganistan

Un purtător de cuvânt al Ministerului Virtuții și Viciilor din Afganistan a anunțat că întreprinderile au o lună la dispoziție pentru a se conforma noilor reguli, începând cu 2 iulie, când au fost informate pentru prima dată despre aceste schimbări, potrivit informațiilor furnizate de BBC.

Libertățile femeilor au fost în mod constant restrânse de la preluarea puterii de către talibani în 2021. Aceștia au interzis adolescentelor și femeilor să intre în sălile de clasă, sălile de sport și parcuri și, recent, le-au interzis să lucreze pentru Națiunile Unite. Talibanii au decretat, de asemenea, că femeile trebuie să se îmbrace astfel încât să le fie vizibili doar ochii și că trebuie să fie însoțite de un membru al familiei de sex masculin dacă parcurg mai mult de 72 km.

Aceste restricții au continuat, ignorând condamnările internaționale și protestele femeilor și ale activiștilor care au luat atitudine în numele lor.

Închiderea saloanelor de înfrumusețare face parte dintr-o serie largă de măsuri impuse de talibani în perioada când au deținut puterea între 1996 și 2001. Cu toate acestea, saloanele au fost redeschise în anii de după invazia Afganistanului, condusă de SUA, din 2001. Citește mai mult>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel