MUZICĂ DE FILM CU PROIECŢIE - Charlie CHAPLIN – ,,The Circus”

Ediția cu numărul 14 a proiectului ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” aduce în fața publicului sibian un eveniment unic în peisajul cultural autohton: proiecția filmului ”The Circus” – Charlie Chaplin cu muzică live asigurată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul olandez Marijn Simons.

Ediția cu numărul 14 a proiectului ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” aduce în fața publicului sibian un eveniment unic în peisajul cultural autohton: proiecția filmului ”The Circus” – Charlie Chaplin cu muzică live asigurată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul olandez  Marijn Simons. Evenimentul va avea loc joi, 22 iunie 2017, la sala Thalia, cu începere de la ora 19.

Partea cea mai grea este la mine, pentru că trebuie să sincronizez proiecția cu orchestra. Există momente sau texte care explică de exemplu că personajul principal iese pe ușă sau că măgărușul face un anumit lucru, momente în care și orchestra trebuie să fie sincronizată cu filmul. Asta oferă evenimentului caracterul inedit, având acest sentiment de entuziasm că ești acolo și vezi filmul pe ecran, dar muzica live”, a declarat dirijorul Marijn Simons.

(w670)

Charles Spencer Chaplin s-a născut la Londra, în Anglia, pe 16 aprilie 1889. Tatăl său era un solist și actor, versatil, iar mama sa, cunoscută sub numele de scenă de Lily Harley, a fost o actriță și o cântăreață atrăgătoare, care și-a câștigat reputația pentru activitatea ei în domeniul lumii de operă. La vârsta de paisprezece ani, a primit prima sa șansă de a juca într-un spectacol și a apărut în rolul personajului "Billy", în "Sherlock Holmes". După acest prim angajament, Chaplin a început o carieră de comediant, care i-a dus în cele din urmă, în 1910, un contract în SUA, ca actor al Fred Karno Repertoire Company. Când contractul său a expirat în 1917, Chaplin a decis să devină producător independent, în dorința sa de a avea mai multă libertate și de a-și realiza filmele. Astfel, și-a construit propriile studiouri, chiar în inima Hollywood-ului, iar la începutul anului 1918, a încheiat un acord cu First National Exhibitors' Circuit, cu care a produs primul său film "O viață de câine". Cu toate acestea, înainte de a-și asuma responsabilitățile cu United Artists, Chaplin a trebuit să-și rezilieze contractul cu First National. Sub angajamentul său cu United Artists, Chapin a realizat opt filme. În 1957 a lansat comedia "Un rege în New York", film pe care Chaplin l-a scris, l-a jucat, l-a regizat și a compus coloana sonoră, iar în 1966, la cererea Universal Pictures, a scris ultimul său film "O contesă din Hong Kong", cu Sophia Loren și Marlon Brando în rolurile principale. "Circul" este ultimul film mut a lui Charlie Chaplin, fiind considerat o copodoperă plină de sensibilitate și poezie combinate cu o inteligență grotească. Uneori se pare că, Chaplin - obosit fiind de lume, de îndată ce apasă butoanele interzise și eliberează păsările, porcii, iepurii si baloanele, chipul său se reaprinde într-o fericire totală. Premiera mondială a a filmului "Circul" a avut loc la Teatrul Strand din New York, la 6 ianuarie 1928, iar trei săptămâni mai târziu, spectacolul s-a jucat la Hollywood, la Teatrul Chinez Grauman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel