Muzician american, reținut în Rusia, pentru trafic de droguri - până să ajungă în fața unui judecător, acestuia nu i s-au adus la cunoștință acuzațiile

Fotografie de la Anna Tis: Pexels
Fotografie de la Anna Tis: Pexels

Un tribunal rus l-a reținut pe cetățeanul american Michael Travis Leake, muzician și fost parașutist, acuzându-l de trafic de droguri.

 

Tribunalul Khamovnichesky din Moscova susține că Leake „a vândut de droguri către tineri”, potrivit AFP. El neagă acuzațiile.

Televiziunea de stat rusă a difuzat imagini de la procesul muzicianului care l-au arătat pe acesta închis într-o cușcă de metal, scrie BBC.

Într-un videoclip separat distribuit online, el a spus că „nu știa” de ce a fost reținut.

Părând confuz, el a spus că nu crede că a făcut ceea ce i se aduce drept acuzație și că, în mare parte, nu i s-au adus la cunoștință potențialele ilegalități.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că personalul ambasadei a participat la ședința de judecată a lui Leake, sâmbătă, 10 iunie.

Departamentul monitorizează îndeaproape cazul, a adăugat purtătorul de cuvânt.

El va fi ținut în arest până pe 6 august, în așteptarea unui eventual proces, a informat AFP.

Leake este cel puțin al treilea american reținut în Rusia, în ultimii ani, pe fondul tensiunilor crescute dintre Washington și Moscova.

Muzician și producător de muzică, despre care se spune că a trăit în Rusia de mulți ani, acesta a fost membru al trupei Lovi Noch, o „formație rock americană” cu sediul la Moscova.

CNN a raportat că muzicianul a apărut în emisiunea de călătorie Parts Unknown - găzduită de regretatul bucătar Anthony Bourdain - pentru un episod din 2014, care a fost filmat la Moscova și Sankt Petersburg.

Darya Tarasova, care a produs episodul, a declarat pentru CNN că Leake a fost un „showman foarte articulat” care „iubea Rusia”. A lucrat adesea cu trupe rock locale, a mai transmis Tarasova.

Oficialii americani au acuzat anterior Rusia că vizează în mod deliberat cetățenii americani pentru arestare.

În martie, autoritățile ruse l-au arestat pe jurnalistul american Evan Gershkovich, corespondent al Wall Street Journal, sub acuzația de spionaj. El rămâne în arest preventiv.

La sfârșitul anului trecut, jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, care a fost închisă în Rusia tot pentru acuzații legate de droguri, a fost eliberată într-un schimb de prizonieri pentru traficantul de arme rus Viktor Bout.

Paul Whelan, soldat al marinei americane, ispășește o pedeapsă de 16 ani de închisoare sub acuzația de „spionaj” – el a fost condamnat înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel