N-ai idee cât de mult rău îți pot face... elasticele de păr!

Coada de cal poate răni scalpul / Freepik
Coada de cal poate răni scalpul / Freepik

Vara, porți părul mai mult în coadă de cal sau coc strâns în vârful capului. E singura soluție pentru a-ți păstra părul curat de praf și transpirație. Știai însă că aliații tăi, elasticele de păr, sunt dăunători?

Primul efect negativ se simte imediat - scalp întins, însoțit de dureri la nivelul rădăcinilor firelor de păr. Pe termen lung, foliculii se destramă, firele se rup și căderea părului este iminentă. Pentru a contribui la rezistența părului, trebuie să schimbi des coafura, evitând să-ți prinzi părul în același loc sau în acelaşi fel. Nu te culca cu părul strâns orice ai face! Şi, mai ales, niciodată nu-ți prinde părul imediat ce ai ieșit din duș! Părul ud se rupe mai ușor.

Te poți confrunta cu migrene

Durerea de cap provocată de coada strânsă este cât se poate de reală. Este un tip de alodinie, care reprezintă instalarea durerii din cauze care în mod normal nu provoacă durere. Părul în sine nu este sensibil la durere, dar sub foliculii de păr sunt nervi și receptori de durere care pot fi declanșați de tracțiune. Cu cât perioada de timp în care îți părul strâns este mai mare și coada este mai strânsă, cu atât durerea este mai intensă.

De ce nu e bine să porți elasticul de păr la mână

Ți se întâmplă frecvent să porți elasticul de păr la mână? Ar fi bine să renunți la acest obicei, pentru că poate fi periculos pentru sănătatea ta. Atunci când porți mult timp un elastic de păr (mai ales unul din cauciuc) pe încheietura mâinii, acesta va pune presiune pe vasele de sânge. În consecință, circulația sângelui este îngreunată. Acest obicei prost, dacă este repetitiv, poate crește riscul de sindrom de tunel carpian. Da, aceeași problemă pe care o poți căpăta dacă stai mult timp cu mâna pe mouse. Iar simptomele sindromului de tunel carpian nu sunt deloc plăcute: dureri de mână, amorțeala degetelor, senzație de arsură de-a lungul brațului, furnicături, mâini umflate.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să porți elasticul la mână este faptul că te poate expune unui risc crescut de a face o infecție. Fricțiunea prelungită a elasticului cu pielea poate duce la leziuni. Mai departe, bacteriile care se pot ascunde în elasticul de păr pătrund în piele prin aceste răni și cauzează o infecție. O femeie din America s-a confruntat cu o astfel de problemă, scrie cbsnews. Ea a dezvoltat o infecție severă din cauza faptului că elasticul de păr pe care îl ținea pe încheietură era foarte strâns și, foarte probabil, plin de bacterii. Femeia a dezvoltat un abces care a trebuit drenat la spital, altfel ar fi riscat să intre în șoc septic. Nu în ultimul rând, ar trebui să eviți să porți elasticul de păr la mână pentru că pur și simplu îți ruinează lookul. Orice haine scumpe porți, un elastic de păr la mână îți creează un aspect… ieftin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel