Nancy Pelosi îi dă ultimatum lui Biden: Noi toţi îl încurajăm să ia această decizie!

Pelosi și Biden
Pelosi și Biden

Nancy Pelosi l-a avertizat pe Joe Biden să se decidă mai repede, dacă rămâne în cursa pentru prezidențialele din SUA, din luna noiembrie.

"Timpul se scurge", a avertizat miercuri Nancy Pelosi, fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA. Astfel, aceasta a estimat faptul că preşedintele Joe Biden ar trebui să se hotărască mai repede dacă rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, în contextul îndoielilor privind starea sa de sănătate, transmite AFP. Președintele democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită în urma dezbaterii electorale de la sfârşitul lui iunie cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump.

Cum a apărut Biden în dezbaterea cu Trump

Joe Biden a părut ca fiind nesigur, în dezbatere, adesea dezorientat, dar şi incoerent, fără a putea să ducă vreo frază până la capăt. După dezbatere, mai multe voci din Partidul Democrat au indicat faptul că ar fi bine ca el să se retragă din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc în noiembrie.

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a declara însă a doua zi faptul că nu intenţionează să renunţe la candidatura pentru al doilea mandat la Casa Albă. Biden susţinut că a avut probleme în dezbatere pentru că era răcit.

Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în vârstă de 84 de ani, este încă foarte influentă în Partidul Democrat și a declara faptul că este 'legitim' să se pună sub semnul întrebării starea de sănătate a preşedintelui Joe Biden, după respectiva dezbatere. Pelosi a dat de înţeles miercuri faptul că pentru Biden încă nu este prea târziu să ia o decizie dacă rămâne sau nu în cursa electorală.

"Noi toţi îl încurajăm să ia această decizie pentru că timpul se scurge"

"Revine preşedintelui să decidă dacă va candida", a declarat ea la postul MSNBC, popular printre democraţi. "Noi toţi îl încurajăm să ia această decizie pentru că timpul se scurge", a avertizat ea. Totuşi, Nancy Pelosi a evidențiat faptul că ea nu se poziţionează privind această decizie. "Vreau ca el să facă ceea ce decide să facă şi aşa va fi (...) Indiferent ce va hotărî (Biden), noi îl vom urma", a adăugat Pelosi. În ciuda semnelor de întrebare despre starea sa de sănătate, Joe Biden este în continuare susţinut de mai mulţi membri importanți ai partidului său, dar alţii se îndoiesc de capacitatea lui de a face faţă unui nou mandat de președinte. Printre aceștia din urmă se numără şi şapte congresmeni democraţi din Camera Reprezentanţilor, care i-au solicitat public să îşi retragă candidatura.

"Trump este pe drumul către victorie şi aceasta ar putea fi una zdrobitoare"

Acestora li s-a alăturat marţi şi un senator democrat, Michael Bennet, care a spus faptul că Biden riscă să piardă alegerile şi în plus menţinerea candidaturii sale ar putea duce la pierderi de mandate pentru democraţi în Congres, scrutinul legislativ organizându-se odată cu cel prezidenţial.

"Donald Trump este, cred, pe drumul către victorie şi aceasta ar putea fi una zdrobitoare, cu câştigarea Senatului şi a Camerei Reprezentanţilor", a declarat senatorul democrat la CNN, el acuzând Casa Albă de faptul că "nu a făcut nimic" pentru a demonstra existenţa unui plan de luptă pentru a câștiga alegerile prezidențiale în luna noiembrie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel