Col. dr. Narcis Tănase, medic ATI a Spitalului Militar Central, a vorbit despre pandemia de COVID-19 din România și evoluția acesteia, pe baza unuia dintre cele mai emoționante videoclipuri din această perioadă.
Col. dr. Narcis Tănase, medic în Secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 COVID-19 ”Ana Aslan”, a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19 din România, despre lupta personalului sanitar cu virusul și despre redeschiderea școlilor. Totul vine după ce Spitalul Militar Central a publicat un material video ce prezintă activitatea medicilor de la ATI.
„Prin intermediul acestui filmuleț ați avut parte de o felie, o părticică din activitatea noastră de zi cu zi din spitalul militar de campanie ROL II, secția de ATI COVID. Din aprilie până acum, se împlinesc de acum patru luni, eu și colegi mei lucrăm prin rotație câte o săptămână, suntem împărțiți în patru nuclee și ne desfășurăm activitatea alternativ. E o ATI construită de la zero prin eforturi logistice, administrative, financiare și umane deosebite ale Ministerului Apărării și ale Spitalului Militar Central. Într-o lună și ceva am putut să lucrăm în această ATI așa cum o vedeți, care e avansată, care oferă îngrijiri la cele mai înalte standarde”, a declarat dr. Narcis Tănase,în direct la B1 TV.
Citește și: "NU EXISTĂ COVID", imaginile pe care TREBUIE să le vedem TOȚI. Imagini PUTERNICE, sfâșietoare, dar ADEVĂRATE
„Au fost îngrijiți, cred că acum două zile erau în jur de 110 pacienți care au trecut pe acolo. Din aceștia 80 au fost salvați, deci mortalitatea se situează undeva la 22-24%. E o mortalitate foarte mică pentru o Terapie de COVID aici, în țară, și oriunde în Europa”, a completat medicul.
Întrebat dacă el ar redeschide școlile de la 14 septembrie, medicul a răspuns: „Categoric da. Copiii suferă foarte mult prin faptul că nu merg la școală. Ar trebui în condiții de protecție, cu mască al personalului didactic și, eventual, al lor. La ei poate va fi mai dificil. Și în condiții de siguranță epidemiologică, lucru de care colegii epidemiologi le pot statua. Pentru familiile copiilor există un pericol, dar cred că e mai degrabă teoretic. Școala trebuie să înceapă. Pentru familiile copiilor e un pericol, dar mai degrabă teoretic”.
"O să vă uimesc puțin, dramatică mi s-a părut prima perioadă, în martie, când nu se știa absolut nimic despre ce va fi în realitate, din cauza faptului că circulau extrem de multe teorii, ipoteze informări, protocoale vizavi de tratamentul bolii, de incidență, de contagiozitatea virusului. Nu eram, de fapt, la curent cu nimic cert și nesiguranța asta și așteptarea aveau un mare impact psihologic. Când am deschis, la finalul lunii aprilie, lucrurile s-au așezat pe un făgaș normal, dacă se poate spune așa, dar măcar știm ce avem de făcut și mergem înainte.
Personal nu sunt de acord că i se dă o prea mare importanță demistificării campaniei acesteia din social media care vorbește despre nonexista virusului. Dacă noi insistăm cu foarte multe resurse în a demistifica lucrul ăsta, cred că e o bătălie pe care n-o vom câștiga”, a încheiat Narcis Tănase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News