NASA a început testarea taxiurilor zburătoare.
NASA a început testarea unor așa-numite „taxiuri zburătoare” care pot atinge viteza de 320 km/h. Agenția spațiala a început testarea pe 30 august, alături de Joby Aviation. Aceste teste se desfășoară până vineri, 10 septembrie, la baza de zbor electrică a lui Joby, situată lângă Big Sur, California. Avionul este descris ca o aeronavă de decolare și aterizare (eVTOL) complet electrică, luni fiind pentru prima dată când NASA a testat o aeronavă eVTOL ca parte a campaniei sale naționale Advanced Air Mobility (AAM). În viitor, avioanele eVTOL ar putea servi drept taxiuri aeriene pentru cele mai mari orașe, reprezentând o altă modalitate de transport a persoanelor și a mărfurilor.
"Obiectivul NASA este de a testa performanța vehiculului și datele acustice pentru a fi utilizate în modelarea și simularea conceptelor viitoare de transport aerian. Acest test va ajuta la identificarea lacunelor din reglementările și politicile actuale ale Administrației Aviației Federale pentru a ajuta la încorporarea aeronavelor AAM în sistemul național de spațiu aerian. Această campanie va avea mai multe evenimente de acest gen în SUA, care vor avea loc în mai multe locații pe parcursul mai multor ani.", anunță NASA.
Joby Aviation este prima companie care contribuie la campania AAM a NASA. În vehicul pot încăpea patru persoane, poate atinge viteza de 320 km/h și va fi folosit pentru a transportul comercial de pasageri în viitor. AAM este un sistem de aviație care cuprinde dezvoltarea și desfășurarea aviației în moduri inovatoare, ce nu se văd de obicei astăzi.
Campania Națională AAM este gestionată de proiectul NASA Advanced Air Mobility, care intenționează să fie un catalizator pentru dezvoltarea și validarea conceptelor și soluțiilor la nivel de sistem pentru AAM. Proiectul AAM face parte din Direcția misiunii de cercetare aeronautică a agenției.
VEZI ȘI: VIDEO - Cum arată prima mașină de curse zburătoare. Costă 1 milion de dolari
"Atunci când va fi complet integrat în spațiul aerian național, AAM va oferi un sistem eficient și accesibil pentru transportul de pasageri și mărfuri, dar și alte servicii de interes public. Acest sistem ar putea include aeronave, precum drone de livrare de pachete, taxiuri aeriene și vehicule de transport medical.", transmite NASA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News