NASA a pierdut legătura cu roboții de pe Marte din cauza soarelui

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Gazul fierbinte emis de soare poate interfera cu semnalele radio.

Roboții exploratori care investighează planeta Marte sunt în prezent în imposibilitatea de a comunica cu agențiile spațiale de pe Pământ după ce au întâmpinat o imensă barieră de comunicare.

Controlorii misiunii de la NASA nu vor transmite nicio comanda flotei sale de roveri și de orbitatori, inclusiv Perseverance și Curiosity, în următoarele 10 zile din cauza conjuncției solare de pe Marte.

Fenomenul are loc la fiecare doi ani, atunci când Marte și Pământul sunt poziționate defavorabil în părți opuse ale soarelui în timp ce călătoresc pe orbitele lor individuale.

În timpul perioadei de aproximativ două săptămâni, gazul fierbinte emis continuu de către soare din atmosfera sa exterioară poate interfera cu semnalele radio pe care NASA le folosește pentru a comunica cu exploratorii săi robotici de pe Marte.

Dacă inginerii încearcă să trimită comenzi către oricare dintre navele spațiale marțiene în timpul acestui interval, mesajele ar putea fi amestecate. Această încercare nu merită riscul de a primi comunicări corupte.

O reducere planificată a comunicațiilor a început sâmbătă și va fi în vigoare până pe 25 noiembrie. Pentru câteva dintre acele zile, controlorii misiunii se așteaptă la o întrerupere completă. Cu toate acestea, ei se așteaptă să primească actualizări regulate privind starea de sănătate a diferitelor nave spațiale, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel