NASA, cadou NEOBIȘNUIT de Halloween. Un playlist "SINISTRU" cu sunete din spațiu. Trebuie să îl asculți

Nasa vine cu un cadou neobișnuit pentru sărbătoarea de Halloween. Au publicat un playlist "sinistru" cu sunete din spaţiu. 

Cutremure de pe Marte, Calea Lactee şi vârtejuri de gaze de pe Jupiter sunt reprezentate prin sunete într-o nouă compilaţie a NASA, intitulată "Sinistre Sounds of the Solar System", relatează Agerpres, citând UPI. Înregistrarea care este una chiar sinistră, a lansată la timp pentru sărbătoarea de Halloween. Dacă sunteți curioși, le puteți asculta AICI. Chiar dacă NASA a mai publicat și înainte semnale radio și alte fenomene în piese radio, această compilație este una inedită.

"Sunetele pe care le auziţi au fost transpuse în ceva ce oamenii pot auzi şi aprecia. Nu sunt de fapt sunete pe care universul le emite, ci un mod diferit de a aprecia datele colectate de NASA", a explicat Kimberly Arcand din cadrul proiectului observatorului Chandra al NASA.

Pe noua listă de piese a NASA pot fi asculte reprezentări ciudate ale unui cutremur pe Marte, înregistrat de modulul robotizat Insight în 2019, sau sunete de la o gaură neagră supermasivă din centrul Căii Lactee, înregistrate în ultimii ani de observatorul Chandra.



Ce sunt aceste sunete



Sunetele transpuse pe baza datelor prelevate de la găurile negre sau zone îndepărtate din univers pot fi simple informaţii interpretate, însă cele de pe Marte sunt mai apropiate de ceea ce se poate auzi de fapt pe acea planetă, a explicat Mark Panning, seismolog în cadrul la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Dacă o persoană ar sta în apropierea epicentrului unui cutremur de pe Marte, ar putea auzi de fapt un huruit provenind din sol, a spus Panning. Un asemenea huruit se află în compilaţia "Sinistre Sounds of the Solar System" ("Sunete sinistre din sistemul solar") propusă de NASA cu ocazia sărbătorii de Halloween.

"Dacă datele seismice sunt transformate în sunete, pot exista unele efecte înfiorătoare", a spus Panning. "Acestea sună însă mai degrabă ca nişte tonuri de bas, deoarece echipamentul nostru este limitat la frecvenţe mai joase", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel