Misiunea NASA către planeta Marte din anul 2020 urmează să fie realizată cu un vehicul rover îmbunătățit, fără personal uman, ce va avea ca scop căutarea de urme ale unor forme de viață microbiene străvechi pe suprafața Planetei Roșii nelocuită.
Succesorul roverului Curiosity din 2012, care ar putea fi lansat în iulie sau august 2020, va avea în dotare șapte noi instrumente și va beneficia de roți reproiectate, a anunțat Jet Propulsion Laboratory (JPL), centru de cercetare al NASA.
Noul vehicul va analiza terenul marțian, atât la suprafață cât și în profunzime, și va colecta mostre de sol și de rocă.
Ceea ce aflăm prin intermediul mostrelor colectate în timpul acestei misiuni are potențialul de a răspunde la întrebarea dacă suntem singuri în Univers, a declarat Ken Farley, om de știință în cadrul JPL, care lucrează în cadrul proiectului Marte 2020.
JPL dezvoltă de asemenea o nouă tehnologie pentru aterizare care îi va permite roverului să ajungă în zone care au fost considerate prea riscante pentru Curiosity.
Până în prezent, Agenția spațială americană a efectuat cu succes șapte aterizări pe Planeta Roșie și pregătește misiuni umane către Lună și Marte cu ajutorul Stației Spațiale Internaționale, precizează sursa citată, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu