NASA se întoarce pe planeta Venus. Ce presupun misiunile DAVINCI + și VERITAS

NASA se întoarce pe planeta Venus. Ce presupun misiunile DAVINCI + și VERITAS / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
NASA se întoarce pe planeta Venus. Ce presupun misiunile DAVINCI + și VERITAS / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Senatorul american Bill Nelson, administrator al NASA, a anunțat două misiuni noi pe planeta Venus.

Senatorul și administratorul NASA, Bill Nelson, a anunțat următoarele două misiuni ale NASA: DAVINCI + și VERITAS. Ambele misiuni vor avea sarcina de a studia planeta Venus. Aceasta marchează, de asemenea, o premieră în ultimii 30 de ani prin revenirea NASA pe Venus.

Misiunea DAVINCI + (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging Plus) ne va informa despre înțelegerea atmosferei venusiene dense și toxice, lucru care este interesant, având în vedere discuția în curs a reacțiilor chimice care ar avea loc acolo. Această misiune ar putea oferi, de asemenea, informații despre ipoteza conform căreia planeta a avut vreodată un ocean.

A doua misiune este VERITAS (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy). Această navă spațială va crea hărți incredibil de detaliate ale suprafeței venusiene, dar va analiza și geologia planetei. Ambele misiuni vor lucra împreună pentru a înțelege de ce o planetă atât de asemănătoare ca dimensiune cu Pământul este un infern din punct de vedere termic, precizează IFLScience.

China a reușit să pună cu succes pe suprafaţa planetei Marte un robot

China a reuşit sâmbătă să pună cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot teleghidat Zhurong, ceea ce constituie o premieră pentru ţara asiatică, a indicat televiziune publică CCTV, transmite Agerpres, citând AFP.

Asolizarea pe Planeta Roşie este deosebit de complicată şi numeroase misiuni europene, sovietice şi americane s-au soldat în trecut cu eşecuri. China a mai încercat să trimită o sondă pe Marte în 2011 în cursul unei misiuni comune cu Rusia. Însă încercarea a capotat şi Beijingul a decis apoi să continue aventura singur.

Chinezii au lansat astfel la sfârşitul lui iulie 2020 de pe Pământ misiunea lor nelocuită Tianwen-1, numită după sonda trimisă în spaţiu. Acesta este alcătuit din trei elemente: un orbitator (care se învârte în jurul planetei), un asolizor (care a aterizat pe Marte) şi la bord un robot teleghidat, Zhurong (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel