Născută pe 11 septembrie 2001, ucisă în atentatul din Arizona

christina green
christina green

Cea mai tânără victimă al atentatului din Tucson are numai 9 ani şi s-a născut pe 11 septembrie 2001. Christina era interesată de politică, dar a fost marcată de ziua în care s-a născut: a venit pe lume în ziua fatidică de 11 septembrie 2001, ziua în care modul de funcţionare a planetei s-a schimbat.

Christina era conştientă de ceea ce se întâmplă în lume, de problemele şi necesităţile oamenilor, chiar dacă avea numai 9 ani, povesteşte îndurerată Roxanna Green, mama acesteia, publicaţiei Arizona Star. Christina era patrioată, era foarte special pentru ea să se îmbrace în roşu, albastru şi alb.

Micuţa era atât de interesată de ceea ce se întâmpla în societatea în care trăieşte, încât a mers cu o vecină la mitingul la care deputata Gabrielle Giffords a participat într-un centru comercial din Tucson. Nu au putut să facă nimic pentru ea, spune mama acesteia despre tristul eveniment şi despre eforturile eşuate de a o reanima pe fetiţă. A fost împuşcată în piept . Eram patru, iar acum suntem numai trei, spune Roxanna Green, referindu-se la moartea fiicei sale.

Judecător cu 40 de ani de experienţă, altă victimă mortală a atentatului

Alte cinci persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul de sâmbătă. Judecătorul federal John Roll, de 63 de ani, a fost rănit mortal de către Jared Lee Loughner, suspectul pe care poliţia l-a arestat sâmbătă. Preşedintele Obama a declarat că judecătorul Roll a fost un jurist care a servit sistemul legal american timp de 40 de ani. Numit de fostul preşedinte Bush, Roll şi familia sa ştiau perfect care sunt riscurile la care se expun. Din cauza unui litigiu între un proprietar din Arizona şi un grup de imigranţi mexicani, judecătorul a trebuit să solicite protecţie oficială din cauza mai multor ameninţări primite. Presa scrie că judecătorul s-ar fi apropiat de locul atentatului după ce a asistat la slujbă pentru a o saluta pe deputata Giffords, cu care a colaborat anterior.

Printre celelalte patru victime mortale se numără Dory Stoddard, un lucrător în construcţii de 76 de ani, care a acoperit-o pe soţia sa pentru a o proteja de gloanţe. Micuţa Christina Green este singura dintre cele şase vistime mortale care nu a decedat la locul atentatului. Ea a murit la puţin timp după ce a fost internată în spital.

Obama a declarat incidentul tragedie naţională şi a decretat un moment de reculegere

Preşedintele Obama a decretat un moment de reculegere pentru tragedia naţională care a costat viaţa a şase persoane în Arizona şi a dus la rănirea gravă a deputatei Gabrielle Giffords. Drapelurile nord-americane vor fi coborâte, iar dependenţeşe guvernamentale îşi vor opri astăzi activitatea la ora 19, ora României, în memoria victimelor atentatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel