Magistrații Curții de Apel București, arată, în motivarea deciziei prin care Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă de 6 luni, că fostul premier a comis infracțiuni grave și că nu a fost un exemplu de probitate, așa cum impunea funcția deținută, transmite Antena 3.
Judecătorii susțin că infracțiunile comise de Năstase prezintă un pericol social ridicat. Totodată, din funcția deținută, fostul prim-ministru trebuia să fie un exemplu pentru societate, spune CAB.
Adrian Năstase a fost condamnat, în iunie 2012, la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calității". La 18 martie 2013, fostul președinte PSD a fost eliberat, dar pe 6 ianuarie a fost din nou condamnat, în dosarul "Zambaccian".
Pe 8 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca lui Adrian Năstase să nu i se aplice un spor de pedeapsă, însă procurorii au făcut recurs, iar magistrații CAB au adăugat, în iunie, alte 6 luni la pedeapsa inițială.
"Nu trebuie ignorat nici faptul că infracţiunile pentru care a fost condamnat petentul sunt infracţiuni grave, caracterizate printr-un pericol social ridicat şi anume, infracţiuni de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie, comise tocmai în considerarea funcţiilor pe care petentul le deţinea-preşedinte de partid, respectiv prim-ministru, funcţii de o deosebită importanţă şi care impun o conduită integră", scriu magistrații în motivare.
"De aceea, elementele amintite de judecătorul fondului privind latura profesională şi culturală a personalităţii petentului, nu pot fi considerate ca având un caracter pozitiv, întrucât, cu atât mai mult, o persoană cu o astfel de pregătire, aflată în înalte funcţii politice şi publice, ar trebui să fie un exemplu de probitate pentru societate", arată judecătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News