Nati Meir, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie

nati_meir
nati_meir
Alegeri prezidentiale 2024

Fostul parlamentar și candidat la președinția României, Nati Meir, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Galaţi, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul său, Or Meir, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru complicitate la această infracţiune.

Tribunalul Galaţi a mai decis să menţină măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea în cazul celor doi, sentinţa de marţi privind condamnarea la închisoare a lui Nati şi Or Meir nefiind însă definitivă, ci putând fă atacată cu apel la Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galaţi, magistraţii au mai dispus ca atât Nati Meir, cât şi Or Meir să nu aibă dreptul de a alege sau de a fi aleşi şi nici să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Nati Meir a fost acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, o faptă fiind comisă în cursul anului 2009 şi alta în martie - aprilie 2010.

În cazul lui Or Meir, acuzaţia este de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, o faptă fiind comisă în martie - aprilie 2010, iar alta în aprilie 2010.

Întrucât, cei doi acuzați pentru trafic de influență au petrecut aproape un an în arest preventiv, de la începutul lunii iunie 2010, când au fost trimiși în judecată și până în 11 aprilie 2011, când au fost eliberați din închisoare, perioada va fi dedusă din pedepsele aplicate.

Potrivit procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Galaţi, Nati Meir, în calitate de deputat, a pretins în cursul anului 2008 de la o denunţătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

În cursul anului 2009 şi în lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, ar mai fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denunţători, cărora le-a spus că va interveni la magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să dispună judecarea lor în libertate şi, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în două dosare în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel