Naționala de volei a României, primită de președinta ANS. A obținut cea mai bună clasare din ultimii 40 de ani

FOTO: facebook @ ANS
FOTO: facebook @ ANS

România a terminat pe locul 7 în ierarhia finală a Campionatului European, cea mai bună poziție din ultimii 40 de ani.

Echipa națională de volei a României a fost primită de către șefa Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, și conducerea Federației Române de Volei, după performanța reușită în cadrul Campionatului European.

România, cu antrenorul Sergiu Stanciu la conducere, s-a clasat pe locul 7 în ierarhia finală a Campionatului European de Volei masculin, aceasta fiind cea mai bună clasare din ultimele patru decenii.

Parcursul României în acest turneu final a însemnat și o victorie importantă în fața reprezentativei Franței, campioana olimpică en-titre, cu scoru de 3-1, dar a pierdut în fața aceleiași echipe, cu scorul de 3-0, în sferturile de finală.

”Doamna Elisabeta Lipă a precizat că sportivii români sunt talentați în mod nativ, însă, pentru a performa, au nevoie de susținere, menționând ca motiv de bucurie faptul că jocurile sportive au reînceput să crească valoric, ceea ce reprezintă și o responsabilitate cu privire la modul în care sunt sprijinite.

Sportivii, precum și președintele Federației Române de Volei, au oferit explicația reușitei naționalei la EURO 2023: munca, ambiția, pregătirea susținută, precum și experiența acumulată de jucători prin evoluțiile constante din teren”, se arată într-un mesaj postat de ANS pe pagina de Facebook.

La întâlnire au fost prezenți sportivii Claudiu Florentin Dumitru, Mircea Paul Peta, Filip Andrei Constantin, Rareș Ionuț Balean, Marian Iulian Bala, Carol-Gabriel Kosinski, Sergio Diaconescu, Robert Irinel Călin, Bela Florian Bartha, Ștefan Lupu, Dan Andrei Butnaru, antrenorul principal Sergiu Ștefan Stancu, antrenorul secund Răzvan Parpală, fizioterapeutul Eugen Pascale, preparatorul fizic Radu Ștefan Mandache, antrenorul federal Corneliu Andries și Adin Marian Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediţie a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977), scrie Agerpres.

Citește și: România, în coborâre în clasamentul Cupei Davis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel