Naționala de volei a României s-a oprit în sferturile de finală ale Campionatului European

FOTO: FR Volei
FOTO: FR Volei

România a pierdut în fața Franței, campioana olimpică en-titre, în sferturile de finală ale Campionatului European de volei, disputat la Varna (Bulgaria).

Reprezentativa de volei masculin a României a pierdut, luni seara, disputa cu echipa Franței, în sferturile de finală ale Campionatului European, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-14, 27-25).

Franța s-a impus după o oră și 24 de minute și și-a luat astfel revanșa după victoria surpriză a României din faza grupelor, cu scorul de 3-1.

În primul set, după un început echilibrat, România a preluat iniţiativa şi a condus mai mult timp, ultima oară cu 20-18, dar apoi a pierdut patru puncte la rând şi a cedat cu 22-25. Actul secund a fost integral la discreţia echipei din Hexagon, dar România a dominat setul al treilea, a avut 22-16 şi a ratat patru mingi de set (24-21, 25-24), după care Franţa s-a impus cu 27-25 şi va juca în semifinale contra Italiei sau a Olandei.

Robert Adrian Aciobăniţei a fost cel mai bun jucător al echipei României, cu 11 puncte. De la învingători s-a remarcat Jean Patry, cu 14 puncte, scrie Agerpres.

Cel mai bun rezultat din ultimii 40 de ani

România nu s-a mai aflat între primele opt echipe ale continentului de 40 de ani, după ce în 1983 încheia pe locul 8.

Campionatul European are loc în Israel, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord, în perioada 28 august-16 septembrie.

România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediţie a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).

”#HaiRomânia, te iubim! Ai jucat cu Franța, campioana olimpică, ai pierdut cu 3-0, dar ai reușit mai mult decât am fi sperat. În țara noastră se vorbește ACUM și despre volei. Se întâmplă numai datorită ție, echipei naționale. Te așteptăm acasă cu INIMA deschisă”, au scris reprezentanții clubului CSM Arcada Galați, de unde vin antrenorul Sergiu Stanciu, dar și trei dintre jucătorii echipei naționale.

Citește și: Selecţionerul Iordănescu, declaraţii rupte de realitate după egalul cu Israel: Rămânem neînvinşi. Nu pot să reproşez nimic la capitolul atitudine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel