Naționalizarea Pilonului II de pensii. Boloș spune că s-a discutat încă de acum o lună / Personajul misterios care a venit cu propunerea

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul Marcel Boloș a vorbit despre amendamentul neasumat care a provocat un scandal uriaș în coaliția de guvernare.

Un amendament neasumat a apărut astăzi în spațiul public, chiar înainte ca Marcel Ciolacu să meargă în Parlamentul României pentru a-și asuma răspunderea pe noile măsuri fiscal bugetare. În final, amendamentul a fost scos de pe lista amendamentelor trimise la guvern de grupurile parlamentare PSD și PNL.

Totuși, conform ultimelor actualizări ale documentului, acesta ar fi fost introdus de Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor. 

Amendamentul presupunea ca românii să opteze până la finalul lui martie 2024 dacă rămân la fondul de pensii ales pentru Pilonul II, iar dacă nu o fac rămân asigurați în sistemul public. Reprezentanții PNL au transmis imediat că nu sunt de acord cu acel amendament.

CITEȘTE ȘI       -      Ciolacu, discurs integral: Unii români se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă acești bani vor fi bine cheltuiți sau vor ajunge prin vreun portbagaj

Boloș, precizări importante

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a fost invitat, marți seară, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre amendamentul neasumat care a apărut în spațiul public.

„În momentul în care văd secretarul de stat de la Finanțe că face un astfel de lucru, datoria mea este să întreb dacă ne aflăm într-o stare soră cu nebunia, așa cum ați spus“, a precizat Mihai Gâdea.

„Nu, este o măsură căreia nu trebuie să-i dăm apă la moară, pentru binele României. Această chestiune care ține de o acțiune a doamnei secretar de stat, pe propria ei răspundere, și care nu este poziția oficială a Ministerului Finanțelor, nu pot decât să spun că ar trebui să nu-i dăm atenția necesară, pentru că trebuie să ne gândim la interesele financiare ale României, iar instituțiile financiare internaționale se uită la aceste discuții pe care le avem...“, a spus ministrul.

„Eu vă respect pe dumneavoastră pentru foarte multe lucruri. Știu ce fel de om sunteți! Dumneavoastră ați spus un lucru important, că acum o lună a apărut această discuție. Cine a introdus această propunere?“, a întrebat Mihai Gâdea.

„Nu aș vrea să intru în aceste detalii, pentru că au fost discuții care nu s-au materializat. A fost acest schimb de idei și nu a fost singura idee. A trebuit să fiu eu echilibrat și rațional pentru a vedea măsura în care unele idei venite de la cei care au lucrat în grupul coaliției și au participat la acest pachet de măsuri să fie selectate“, a spus Marcel Boloș.

„E cineva dintr-un partid?“, a insistat Mihai Gâdea.

„Să zicem că nu face parte din structurile politice. Prefer ca acest subiect să nu-l aprofundez!“, a spus ministrul.

„Păi, iertați-mă, cineva care nu face parte din structurile politice poate să introducă așa ceva? Acolo apare clar cine a intervenit, Daniela Pescaru“, a spus moderatorul.

„Pentru binele și interesul României, nu ar trebui să mai aprofundăm acest subiect. Instituțiile financiare internaționale se uită la ce discutăm. V-am confirmat că aceste discuții au avut loc în urmă cu o lună și au fost aduse argumente pro și contra, iar cele contra au fost cele câștigătoare, iar coroborat cu ce ați spus dumneavoastră, v-am dat acest detaliu cu privire la expertul care a fost prezent în discuție.

Aceste detalii nici măcar nu au fost puse într-un document oficial și nu au fost duse la bun sfârșit. Nu am o situație confortabilă cu apariția acestui document, dar încerc să păstrez linia aceasta a neutralității pentru a nu avea reacții la nivelul instituțiilor financiare internaționale“, a mai spus Marcel Boloș la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel