NATO, nivel de securitate crescut într-o bază din Germania din cauza unei ”potențiale amenințări”

FOTO: Freepik @pablographix
FOTO: Freepik @pablographix

Este a doua ”amenințare” asupra unei baze NATO din Germania în numai șapte zile.

NATO a crescut nivelul de securitate la baza sa aeriană din Geilenkirchen, în vestul Germaniei, din cauza unei ”potențiale amenințări”, a anunțat baza într-un comunicat difuzat în noaptea de joi spre vineri pe contul său de pe platforma X, relatează AFP, scrie Agerpres.

Decizia a fost luată ”pe baza unor date de la serviciile de informații”, a indicat sursa citată, fără a da alte detalii.

Toți angajații ”neesențiali au fost trimiși acasă ca măsură de precauție”. ”Securitatea personalului nostru este prioritatea noastră absolută. Operațiunile continuă așa cum era prevăzut”, se arată în comunicat.

Baza NATO de la Köln, închisă temporar

Anunțul survine la peste o săptămână după un incident survenit la o bază militară din orașul vecin Köln care fusese închisă temporar în urma unei posibile sabotări a alimentării cu apă.

Baza militară aeriană Köln-Wahn, un hub al armatei germane pentru sprijinul militar acordat Ucrainei, a fost blocată în prima parte a zilei de miercuri din cauza unui presupus act de sabotaj, dar urmează să fie redeschisă, a anunțat un purtător de cuvânt militar, citat de Reuters.

”Cazarma a fost închisă după un incident petrecut marți seară”, a declarat locotenent-colonelul Ulrich Fonrobert reporterilor la Koln, fără a da detalii despre incident. ”Cazarma își va deschide din nou porțile în următoarele minute”, a anunțat el.

Anterior, agențiile de presă AFP și Reuters au transmis că această bază militară, situată în apropiere de aeroportul din Koln, a fost blocată, iar miilor de soldați care lucrează acolo li s-a recomandat să nu bea apă de la robinet, în timp ce autoritățile declanșaseră o investigație cu privire la ceea ce presupuneau a fi un act de sabotaj.

Baza Bundeswehr ”a fost blocată” cu interdicție de intrare și ieșire, ”întrucât există suspiciunea unei tentative de intruziune”, afirmase mai devreme un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării în cadrul unei conferințe de presă, confirmând practic informațiile publicate anterior de revista Der Spiegel.

Apa de la baza situată în apropiere de aeroportul din Koln, care găzduiește 4.300 de soldați și 1.200 de angajați civili, s-ar putea să fi fost contaminată după ce cineva a intrat cu forța în incintă, declarase o sursă din domeniul securității pentru Reuters.

Această presupusă intruziune ”suscită, de asemenea, suspiciuni de sabotaj”, adăugase purtătorul de cuvânt menționat, fără a oferi alte detalii, în special cu privire la numărul de persoane implicate.

Recomandarea de a nu bea apă de la robinet a fost luată ca măsură de precauție în timp ce forțele de ordine, poliția militară și agenția de informații militare investighează suspiciuni de sabotaj împotriva forțelor germane, a declarat aceeași sursă.

Rezultatele testelor au arătat în cele din urmă că apa de la robinet nu era contaminată, a indicat armata germană (Bundeswehr).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel