NATO va arbora steagul Suediei luni, 11 martie. Alianța va avea 32 de state membre

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În data de 11 martie va avea loc ceremonia de ridicare a drapelului Suediei la sediul NATO din Bruxelles.

Suedia va adera oficial la NATO luni, 11 martie, punând capăt unui proces de aderare de doi ani.

O ceremonie de ridicare a drapelului va avea loc luni la prânz la sediul alianței de la periferia Bruxelles-ului, au declarat pentru POLITICO doi oficiali care au cunoștință de acest plan.

Premierul suedez Ulf Kristersson și ministrul de Externe, Tobias Billström, se deplasează astăzi la Washington. Documentația de aderare a Suediei va fi depusă oficial la Departamentul de Stat al SUA, punând capăt în mod oficial procesului.

Ultimul obstacol

Săptămâna trecută Suedia a depășit ultimul obstacol pentru a deveni cel de-al 32-lea aliat, după ce Ungaria a organizat un vot parlamentar pentru a aproba candidatura.

Premierul ungar Viktor Orbán, care a menținut legătura cu președintele rus Vladimir Putin, sfidând presiunile occidentale, a refuzat să aprobe candidatura Suediei timp de peste 600 de zile.

De asemenea, Turcia a încetinit aderarea Suediei, invocând faptul că aceasta nu a fost destul de fermă în abordarea minorității kurde.

Aderarea Suediei va fi o lovitură strategică pentru Moscova. Aceasta transformă Marea Baltică într-un lac NATO, ceea ce va permite alianței să urmărească mult mai ușor mișcările navale ale Rusiei. Suedia are, de asemenea, o armată bine pregătită și o industrie de armament avansată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel