Navă britanică plutește în derivă în Marea Roșie după un atac Houthi. Marina americană oferă ajutor

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Nava cargo Rubymar, înregistrată în Marea Britanie, pare să plutească în derivă spre nord, în timp ce abia se menține la suprafață după un atac al Houthi.

Imagini din satelit și locații împărtășite de autorități dezvăluie mișcările sale în Marea Roșie în ultimele nouă zile.

Nava Rubymar, sub pavilion Belize, a fost lovită duminică, 18 februarie, de o rachetă houthi în strâmtoarea Bab al Mandeb.

Ultima sa poziție transmisă a fost în ziua atacului. De atunci, s-a deplasat aproximativ 70 de kilometri spre nord.

Un avertisment de navigație adresat altor nave din zonă spune că Rubymar nu are echipaj și că se află în derivă. De asemenea, avertismentul precizează că nava nu este luminată.

Proprietarul navei, Blue Fleet Group, a declarat pentru Sky News că Marina americană s-a oferit să ajute la remorcarea navei până la cel mai apropiat port care ar accepta-o, dar a adăugat că negocierile sunt în curs de desfășurare.

Cei 24 de membri ai echipajului au fost nevoiți să abandoneze nava în ziua atacului

Nava Rubymar transportă 22.000 de tone de îngrășăminte despre care se crede că sunt volatile.

Directorul executiv al Blue Fleet Group, Roy Khoury, a declarat luni că există o "mică scurgere de combustibil" pe care încearcă să o repare înainte de a o remorca.

Grupul are în vedere aducerea unei nave de lucru care va încerca să închidă gaura provocată de racheta houthi, a adăugat Khoury.

Cei 24 de membri ai echipajului au fost nevoiți să abandoneze nava în ziua atacului. Membrii echipajului proveneau din Siria, Egipt, India și Filipine. Aceștia au fost salvați de către Autoritatea Portuară din Djibouti.

Rebelii Houthi au afirmat săptămâna trecută că au scufundat vasul.

În ultima lună, SUA, Marea Britanie și alți aliați au efectuat atacuri aeriene asupra unor obiective militare houthi din Yemen.

Contraatacurile nu au părut să diminueze campania luptătorilor împotriva transportului maritim din regiune, despre care aceștia spun că are ca scop să arate sprijinul pentru palestinieni în legătură cu războiul dintre Israel și Hamas din Gaza, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel