Nava cargo Galaxy Leader, capturată cu un elicopter. Video

FOTO: captura video
FOTO: captura video

Nava cargo Galaxy Leader a fost capturată pe calea aerului, iar rebelii Houthi au prezentat filmul ”atacului”.

Rebelii Houthi au publicat un video în care se vede modul în care aceștia au capturat nava cargo Galaxy Leader, la bordul căruia se află și un cetățean român. Astfel, potrivit filmului, se ce vede cum militanții din Yemen au folosit un elicopter care a aterizat pe puntea navei.

Rebelii Houthi, care controlează o mare parte a Yemenului aflat în război, au afirmat că nava capturată duminică seară aparține unui om de afaceri israelian, lucru infirmat de armata israeliană.

Potrivit imaginilor postate pe platforma X (fosta rețea de socializare Twitter), după ce elicopterul a aterizat pe puntea navei, rebelii au mers direct în cabina de comandă a navei de unde i-au luat ostatici pe membri echipajului, între care se află și cetățeni bulgari, filipinezi, ucrainieni, mexicani și un român.

Citește și: Un român se află pe nava capturată de teroriști în Marea Roșie. Radu Tudor: Rebelii houthi au un singur reper din punct de vedere al relațiilor externe

SUA: ”Încălcare gravă a dreptului internațional”

SUA cere eliberarea imediată a navei și a echipajului. ”Sechestrarea navei Galaxy Leader de către Houthi în Marea Roșie este o încălcare gravă a dreptului internațional. Cerem eliberarea imediată a navei și a echipajului acesteia. Ne vom consulta cu aliații noștri și cu partenerii din ONU, după caz, cu privire la următorii pașii”, a declarat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, notează Digi 24.

De altfel, nava comercială, sub pavilion Bahamas, este operată de un grup japonez, motiv pentru care guvernul nipon a condamnat ”cu fermitate un astfel de act”.

Citește și: MAE, precizări de ultimă oră despre românul care se află pe nava capturată de teroriști în Marea Roșie. UPDATE: Iranul neagă că ar fi implicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel