S-a lansat un nou produs turistic: "Turism responsabil pe cele trei brațe de vărsare ale Dunării în Marea Neagră". Ministrul Barna Tanczos, prezent la eveniment. Detalii despre un proiect unic în România.
Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării împreună cu armatorul Marius Crivțonencu, au inaugurat astăzi, 5 martie, Nava de croazieră Diana care va deveni astfel parte componentă a turismului deltaic.
Nava de croazieră Diana reprezintă o premieră pentru turismul din Delta Dunării, oferta turistică fiind de natură a prezenta Delta pe toate cele trei brațe de vărsare în Marea Neagră.
Croazierele organizate de Nava Diana sunt o oportunitate de promovare turistică, o data în plus, a localităților Sulina, Sf Gheorghe și a orașului Ismail din Ucraina. De asemenea, în oferta turistică vor fi integrate și comunitățile românești de pe malul ucrainian.
Să nu uităm că Delta Dunării se întinde pe teritoriul a trei state, România, Republica Moldova și Ucraina, iar integrarea comunităților românești în produsul traditional deltaic este o component firească a turismului în Deltă.
Asociația Delta Dunării susține și promovează orice produs turistic care se încadrează în conceptul de turism responsabil și care se axează pe următoarele componente:
- Ecoturismul - caiac-canoe, cicloturism
- Turismul cultural și tradițiile locale
- Gastronomia locală
"Considerăm că și în anul 2021, Deltei Dunării va fi cea mai sigură destinație turistică în context pandemic", transmite Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.
"Mă bucur să fiți alături acestui moment în premieră în țara noastră, în care abordăm dezvoltarea turismului și pachete turistice pentru români și oaspeți de pretutindeni pentru zona Deltei, pe o variantă vapor de croazieră dedicat exclusiv Deltei. Vom pregăti împreună în perioada viitoare un pachet turistic prin care să arătăm cele trei brațe ale Deltei, Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe. Este un proiect care a pornit în urmă cu câțiva ani, când am reușit să coagulez experiența de marinar, cu cea de armator, cu cea de investitor în turism, iar prin proiectul "Croazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana" dorim ca acest început că arate că se poate și avem nevoie să arătăm aceste frumuseți și natura la ea acasă, pe tot parcursul unui sejur, unei vacanțe. De aceea am căutat prin acest pachet, prin acest proiect să încurajăm comunitățile locale, meșteșugurile locale, tradițiilor locale, bucatele culinare din zonă, astfel încât să arătăm că se poate și că Delta este unică în Europa prin ceea ce oferă.
Acum vom deschide acest proiect cu o croazieră pe brațul Sulina, urmând ca pachetul de 7 nopți să fie pe brațul Chilia, cu escală al Ismail, e un proiect transfrontalier dezvoltat și încurajat de autoritățile din Ismail și Tulcea, apoi pe brațul Sulina, continuând cu brațul Sfântu Gheorghe, cu minunata vărsare a Dunării în mare, cu frumusețile rezervației în care ne aflăm, de la Tulcea și până la vărsare", a spus Marius Crivțonencu.
Alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, au luat parte și președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătalin Țibuleac, alături, bineînțeles, de gazda, armatorul Marius Crivțonencu.
"Este o ocazie unică, specială și pentru mine și este o onoare să pot să particip la un asemenea eveniment. Ministerul Mediului și Organizația Biosferei Deltei Dunării sprijină activitatea economică bazată pe dezvoltare durabilă în Delta Dunării. Este extrem de important ca această locație spectaculoasă, unică, extraordinară, să fie vizitată de turiști și în același timp să respectăm principiul de bază din Delta Dunării, protejarea naturii, protejarea mediului înconjurător și protejarea acestei biodiversități unice. Delta Dunării trebuie să devină o destinație specială pentru turiști, atât pentru turiștii din România, cât și pentru cei din străinătate. Este probabil printre unicatele Europei și trebuie să fim alături de cei care investesc în Delta. Natura e pe primul loc de fiecare dată!", a spus ministrul Barna Tanczos, în cadrul conferinței de presă.
"Nava de croazieră Diana este o oportunitate, o premieră pentru Delta Dunării și îmbină armonios partea de turism cu protecția biodiversității. Avem o datorie și o responsabilitate de a proteja natura, de a proteja biodiversitatea și să avem o dezvoltare durabilă a comunității. Nava de croazieră Diana îmbină armonios atât activitatea turistică, turism responsabil și aici mă refer la ceea ce însemnă cicloturismul, și promovarea coerentă a unor locații deosebite din Deltă, aici mă refer la gurile de vărsare a Dunării în mare: Sfântu Gheorghe și Sulina și să nu uităm de orașul Sulina care merită mult mai mult decât are acum", a spus Cătalin Țibuleac.
"Ivan Patzaichin a dorit să participe la acest eveniment, este alături de mine având rădăcinile familiei lui tot din zona Mila 23, Chilia, Ismail de unde este și familia mea, numai că a spus că el nu poate să vină în Deltă doar 3 zile și va onora pachetul următor de 7. E susținător a tot ceea ce înseamnă curat și bun în Deltă. Îl avem alături și îi mulțumesc", a mai spus armatorul Marius Crivțonencu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci