Navalnîi a fost ucis în momentul în care urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri - spun aliați ai opozantului

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Alexei Navalnîi a fost ucis pentru că urma să fie dat în cadrul unui schimb de prizonieri.

UPDATE: Guvernul german este la curent cu informații despre un schimb de prizonieri planificat cu disidentul rus Alexei Navalny înainte de moartea acestuia, dar nu poate comenta aceste rapoarte în acest moment, a declarat luni un purtător de cuvânt la o conferință de presă la Berlin, scrie Reuters. 

---- 

Alexei Navalnîi a fost ucis pentru că urma să fie dat în cadrul unui schimb de prizonieri, a declarat un aliat al regretatului critic al lui Putin.

Kira Yarmash a declarat că Navalnîi urma să fie schimbat cu un asasin rus de profil înalt care a lucrat cu serviciul de securitate FSB din Moscova - referindu-se la Vadim Krasikov.

Krasikov se află într-o închisoare germană, ispășind o pedeapsă pe viață pentru uciderea disidentului cecen Zelimkhan Khangoshvili, născut în Georgia, într-un parc din Berlin, în 2019.

Un tribunal german a susținut că a fost o crimă "ordonată de stat".

Yarmash a declarat că discuțiile cu privire la acest schimb se aflau în faza finală, iar Navalnîi urma să fie eliberat alături de doi cetățeni americani.

Un deținut american ce ar fi urmat să fie eliberat era jurnalistul Evan Gershkovich - care a fost anterior indicat să fie schimbat cu Vadim Krasikov în rapoarte răspândite - deși acest lucru nu este confirmat.

Sky News nu a reușit să verifice în mod independent afirmațiile Kirei Yarmash.

De asemenea, conform Reuters, Maria Pevchikh, o altă persoană apropiată a lui Navalnîi, a confirmat luni pe Youtube scenariul eliberării lui opozantului rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel