”Ne-am săturat cu toţii de câți speciali sunt în această ţară”. Bogdan Chirieac, despre vizita lui Marcel Ciolacu în Germania: Impecabil s-au dus!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia premierului Marcel Ciolacu de a merge în Germania cu un avion de linie.

Întrebat dacă este o campanie de imagine sau este o normalitate, dat fiind faptul că premierul Ciolacu a fost surprins cărându-şi costumul, bagajele, mergând cu escală în Germania, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Mai degrabă este o normalitate, că până la urmă ne-am săturat cu toţii de câți speciali sunt în această ţară. A venit cu o companie aeriană distinsă - probabil că trebuia să îşi ia la business, că este prim-ministrul României. Oricum, costul deplasării este mult mai mic decât cu avion privat, aşa cum ne-a obişnuit un alt demnitar important al României. Consider că ce s-a întâmplat astăzi este şi o fină ironie la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Acum, nu cred că dânsul va catadicsi să ia în seamă această ironie. Nu va comenta şi va lua tot avionul cu piscină când va face deplasare."

Cât despre faptul că, pe vremea când era preşedintele Camerei Deputaţilor, nu a fost văzut nici cu metroul, nici cu trenul la mare, nici făcând economii, analistul politic a punctat:

"Spre deosebire de președintele Klaus Iohannis, care nu ia presa în deplasări, Marcel Ciolacu a invitat presa cu el. Şi atunci l-am văzut şi în avion... Sigur că dai şi o altă anvergură vizitei... De altfel, vedeţi că vizita a fost organizată în două săptămâni - ceea ce e o mare performanţă - și este prima sa vizită externă, după Chişinău. Impecabil s-au dus! Întâi la fraţii din Republica Moldova, după aceea la cea mai mare putere economică europeană. Să mai spunem și că prima vizită pe care a făcut-o la Berlin a fost la Muzeul Holocaustului. S-a dat jos din avionul care l-a adus de la Viena la Berlin şi s-a dus să viziteze Muzeul Holocaustului. Foarte important!."

Ce va face Marcel Ciolacu în Germania

Premierul a depus, astăzi, o coroană de flori la Memorialul Holocaustului Berlin. Alături de premier, la ceremonie au participat miniştrii care îl însoţesc: ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, precum şi deputatul Ovidiu Ganţ, membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, europarlamentarul Victor Negrescu, consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanţi ai Cancelariei prim-ministrului.

În continuarea programului vizitei, prim-ministrul va fi primit de cancelarul Olaf Scholz la sediul Cancelariei Federale, unde va avea loc o întrevedere tete-a-tete a celor doi înalţi demnitari, urmată de o reuniune în plen a celor două delegaţii şi o conferinţă de presă comună. În cursul serii de marţi, premierul Ciolacu se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Germania.

El a ajuns marţi dimineaţă la Berlin, după un zbor efectuat cu o cursă de linie care a avut escală la Viena, notează Agerpres. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel