Ne așteaptă un alt episod de iarnă. Elena Mateescu: Vântul va bate cu putere indiferent de zona în care ne vom afla

Sursa foto: https://www.freepik.com/,@uaurelijus
Sursa foto: https://www.freepik.com/,@uaurelijus

Elena Mateescu, directorul ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă. 

Elena Mateescu susține că ne aflăm în fața unui alt episod de iarnă caracterizat prin ninsori abundente și vânt puternic. 

„Un alt episod de iarnă în luna ianuarie, cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, care va fi caracterizat prin scăderea regimului de temperaturi, începând de astăzi, în jumătatea nordică, acolo unde nu am mai înregistrat valori decât sub 0 grade Celsius pe parcursul zilei.

Deja ninge în zonele din nordul României. Răcirea va fi de interes mâine, în toată țara. În același timp, vorbim și de ninsori pentru că precipitațiile, cel puțin începând din această noapte, și în sudul, și sud-estul țării, în a doua parte a nopții, se vor transforma predominant în ninsori.

La munte va ninge semnificativ. Pe creste vântul va bate cu putere pentru că vorbim de viteze de 70-80km/h, viscolind ninsoarea, și este posibil și în zonele mai joase de relief, acolo unde vitezele vor depăși 45-50 km/h, să vorbim de intervale în care va fi viscol, luând în considerare că ninsorile vor fi prezente și în aceste areale.

Și în Capitală, din a doua parte a nopții, va începe să ningă. Vorbim și aici de viteze de 45 km/h și, în același timp, de scăderea regimului de temperaturi, mai ales de mâine.”, a spus Elena Mateescu. 

 

2. Inquam Ph... (zapada_67702400.jpg)

Sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

 

Cât va fi stratul de zăpadă din București

„Ne așteptăm ca mâine dimineață, după datele pe care le avem, să înregistrăm, în medie, cel mult până la 10cm, dar episodul va fi de interes și mâine.”, a spus Elena Mateescu. 

Întrebată dacă duminică va ploua, aceasta a răspuns că acest episod se caracterizează prin ninsori. 

„Vorbim de episodul care va fi caracterizat predominant prin ninsoare, însă este posibil să consemnăm și polei până la producerea ninsorii.”, a spus Elena Mateescu. 

În ceea ce privește inundațiile, Elena Mateescu a spus că există și un avertisment al hidrologilor. 

„Vremea a fost caldă, iar topirea stratului de zăpadă asociată și cu precipitații în această parte a țării a impus ca, din punct de vedere hidrologic, să fie emise aceste alerte de Cod Galben și de Cod Portocaliu.

Și în partea de nord-vest, centru și nord precipitațiile sub formă lichidă se vor transforma treptat în ninsori asociate cu intensificări ale vântului și viscol pentru că vântul va bate cu putere indiferent de zona în care ne vom afla.", a spus  Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel