”Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani”. Cornel Dinicu, de la Ferma Dacilor, prima declarație după incendiul ce i-a mistuit pensiunea și familia

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda

Patronul Fermei Dacilor consideră că cineva a pus intenționat focul care i-a mistuit afacerea, dar și familia. 

Cornel Dinicu este patronul Fermei Dacilor care a ars în urmă cu patru zile. Au murit, în incendiu, opt persoane. Printre ele, s-a numărat și fiul de doar 11 ani al lui Dinicu. Se pare că la Ferma Dacilor se dădea o petrecere chiar în cinstea lui. Flăcările i-au distrus lui Dinicu nu doar afacerea, dar și familia. De la priveghiul fiului său, Cornel Dinicu a spus, pentru Observator: ”Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”. A fost singura lui declarație. 

Pe pagina de Facebook, Ferma Dacilor scria, în 27 decembrie, că ”Locul care ne-a fost și ne este în continuare acasă, a ars. A ars de sus în jos”, adăugând: ”Cu multă durere vă spunem că în acest incendiu au murit oameni pe care îi iubim cu tot sufletul. Ne-au fost apropiați, de suflet, au fost familia noastră. Cum își poate cineva imagina că un om își poate pune propriii copii în pericol? Cum ne-am putea gândi că nu am făcut zi de zi tot posibilul și imposibilul ca Ferma să fie un loc sigur? Și a fost un loc sigur. (...) De acest Crăciun, ne-am adunat familie și puțini turiști cazați în căsuțele individuale. Am vrut să avem un Crăciun puțin mai personal, urmând să deschidem larg porțile pentru publicul larg de Anul Nou. În aceste momente avem nevoie de o rugăciune pentru a ne îngropa copiii și prietenii apropiați. Oamenii noștri de zi de zi, copiii adorați din viețile noastre nu mai urcă soarele pe cer pentru noi. Ne dor inimile cum nu ne-au mai durut, cum n-am știut vreodată că-i posibil”. 

Victor Dinicu, băiatul de 11 ani al lui Cornel Dinicu, va fi înmormântat sâmbătă. El era hocheist la Corona Brașov și se pare că la pensiune se dădea o petrecere pentru ziua lui de naștere. A fost găsit carbonizat miercuri dimineață. ”Când se stinge un copil nu-ți mai revii niciodată” a transmis Federația Română de Hochei în mesajul de condoleanțe. 

”Ți-am zis să vii după mine, nu înțeleg de ce te-ai oprit…”

Șapte dintre persoanele decedate în urma incendiului au între 12 și 23 de ani. A opta victimă este bărbatul de 48 de ani care a intrat în foc să-și salveze băieții, dar a sfârșit și el dramatic. El era prieten cu patronul pensiunii și era acolo împreună cu băieții lui gemeni, cu băiatul mai mic și cu soția sa. Au scăpat cu viață soția și unul dintre gemeni. S-a zvonit că el ar fi dat foc pensiunii după o ceartă cu soția, dar nu există decât un zvon în acest sens și revolta singurului său fiu în viață: ”Să inventați aberații despre tata, despre familia mea... nu pot să trec peste. Să ziceți că tata a dat foc și după a fugit în pădure să se ascundă, să îl înjosiți în așa fel, nu pot sa accept. Tata a intrat prin foc să-i salveze pe Petru și Luca și voi ziceți una ca asta”. Anterior, băiatul a scris despre tatăl său că ”ai fost eroul meu, ești exemplul meu, nu îmi văd viața fără tine”. Despre fratele său Petru, scria că ”te iubesc nespus de mult, ești frățiorul meu și mereu vei fi, ești puterea mea și sufletul meu”. Despre Luca, fratele său geamăn mort și el în incendiu, a scris: ”Ești geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ți-am zis să vii după mine, nu înțeleg de ce te-ai oprit…”. 

Lucian Ene, tatăl băieților, ar fi fost finul lui Cornel Dinicu, spun informații citate în presă. 

Printre victime, se mai numără o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie, Anca Florina Gavrilă. Ea urma să împlinească 21 de ani în 14 ianuarie și era la pensiune împreună cu prietenul ei. Nici ea, dar nici el nu au scăpat cu viață. Decizia de a merge la pensiune a fost spontană, fiind luată cu doar câteva ore înainte de incendiu. 

A murit în incendiu și Vlad Băiceanu, în vârstă de 21 de ani, fiul șefului Direcției Generale de Informații a Apărării, generalul Petru Băiceanu. Vlad a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie discretă, iar sâmbătă urmează să fie înmormântat și prietenul lui, Adrian Marinescu, conform Observator. Anterior, în spațiul public se vorbea despre un priveghi comun pentru cei doi prieteni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel