Neamţ: O delegaţie formată din 24 de ambasadori a vizitat judeţul

O delegaţie a Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, formată din 24 de ambasadori, a vizitat, sâmbătă şi duminică, judeţul Neamţ, ocazie cu care au avut loc deplasări la principalele obiective turistice, dar şi întâlniri cu mediul local de afaceri.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Neamţ, vizita a avut ca scop îmbunătăţirea şi extinderea relaţiilor bilaterale economice şi diplomatice cu partenerii externi.

"Prezenţa reprezentanţilor unor firme private locale şi regionale poate fi o oportunitate de a-şi amplifica şi înlesni rapoartele economice cu diverşi asociaţi dornici de a investi în România, cât şi de a se promova produsele, serviciile şi specificul local. Totodată, acest eveniment ne oferă tuturor un excelent motiv de marketing şi promovare a zonei noastre, a ţinutului Neamţului din perspectiva peisajelor naturale unice, a patrimoniului material şi imaterial, a istoriei sale bogate, dar implică şi o importantă componentă economică, prin prisma unor oportunităţi de investiţii în regiune", se arată în comunicatul de presă.

Sâmbătă, cei 24 de ambasadori au fost primiţi tradiţional, cu pâine şi sare, apoi au participat la un program artistic specific tradiţiilor de toamnă din Neamţ, iar în finalul zilei s-au întâlnit cu o parte a mediului de afaceri din judeţ.

Duminică, reprezentanţii Corpului Diplomatic au vizitat Casa Memorială "Ion Creangă" de la Humuleşti, Mănăstirea Vărătec, Cetatea Neamţ, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Muzeul "Nicolae Popa" de la Târpeşti şi Muzeul de Artă Eneolitică "Cucuteni" Piatra-Neamţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel