Neauzind clar o întrebare care i-a fost adresată, Joe Biden a avut un răspuns controversat despre Israel. Casa Alba a retras, ulterior, declarația lui

Biden
Biden

Neauzind, pe deplin, o întrebare care i-a fost adresată, Joe Biden a avut un răspuns controversat.

Vineri seara, reporterii i-au adresat niște întrebări președintelui american Joe Biden în timp ce acesta urca scările pentru a se îmbarca în Air Force One, sub sunetul motoarelor avionului. 

Una dintre întrebări a fost dacă Israelul ar trebui să întârzie o invazie în Fâșia Gaza până când mai mulți ostatici vor putea fi eliberați.



„Da”, a răspuns Biden.

Joe Biden a crezut că întrebarea jurnalistului era despre dorința lui de a elibera mai mulți ostatici

Ulterior, Casa Albă a spus că Joe Biden nu a auzit pe deplin întrebarea. A transmis că președintele nu a vrut să spună ce a zis. Joe Biden nu a auzit întrebarea completă. 

„Președintele era departe. Nu a auzit întreaga întrebare", a spus directorul de comunicații al Casei Albe, Ben LaBolt.

„Întrebarea suna de genul „Ați dori să vedeți mai mulți ostatici eliberați?” Joe Biden nu a comentat nimic altceva”, a adăugat LaBolt, conform Reuters. 

Președintele SUA a mai zis că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul cu scopul, printre altele, de a submina discuţiile ce vizează normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită.

„Unul din motivele pentru care au acţionat în acest fel (...) pentru care au atacat Israelul (...) este pentru că eram pe punctul de a mă aşeza cu saudiţii" (la discuţii), a declarat preşedintele Biden, în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri, precizând că Riadul se gândea în aceste discuţii să recunoască oficială statul evreu.

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că este „foarte bucuros" după eliberarea a două femei americane care fuseseră luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului asupra Israelului.

„Compatrioţii noştri au trecut printr-un calvar teribil în ultimele 14 zile şi sunt nespus de bucuros că se vor reuni în curând cu familiile lor", a spus el într-o declaraţie, mulţumind Qatarului şi Israelului pentru „parteneriatul" lor şi promiţând că Statele Unite ale Americii „nu se vor opri până nu îi vor aduce acasă" pe ceilalţi cetăţeni ai săi încă ostatici.

Vedeți mai multe aici: Hamas a eliberat doi ostatici americani, mamă și fiică. Prima imagine cu cele două - UPDATE - https://www.dcnews.ro/hamas-a-eliberat-doi-ostatici-americani-mama-si-fiica-prima-imagine-cu-cele-doua-update_934962.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel