Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de dulceață de vișine cu ciocolată neagră.
1 kg vișine fără sâmburi
1 kg zahăr
100 gr ciocolată amăruie cu peste 75% cacao
zeama de la 1/2 lămâie
opțional, 1 linguriță lichior de vișine
Recomandat ar fi ca vișinele să fie amestecate cu zahărul seara și păstrate la rece, sau cu cel puțin 2 ore înainte de a fierbe dulceața. În acest mod, nu mai avem nevoie de apă pentru a fierbe siropul.
A doua zi, punem vasul cu vișinile la foc, adăugăm și zeama de lămâie și fierbem dulceața la foc mic, aproximativ 20-30 de minute. Nu uităm pe parcursul fierberii să înlăturăm spuma care se formează.
La finalul fierberii dulceței de vișine, adăugăm ciocolata răzuită și, opțional, puțin lichior de vișine.
Punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm imediat capacele și le învelim pentru a se răci, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu