Este a 7-a zi de lupte în regiunea Nagorno-Karabakh. În ciuda apelurilor diplomatice internaționale, ciocnirile se intensifică.
Forțele armene și azere s-au ciocnit din nou într-o luptă intensă pentru regiunea separatistă Nagorno-Karabakh, eliminând eforturile diplomatice de a ajunge la un acord de încetare a focului pentru a pune capăt conflictului. Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului armean al apărării, Shushan Stepanyan, Azerbaidjanul a lansat o nouă ofensivă la scară largă, pe care forțele din Nagorno-Karabakh, sprijinite de Armenia, au respins-o și au lansat o contraofensivă.
Totodată, ministerul apărării din Azerbaidjan a declarat că trupele țării au distrus o cantitate mare de echipament militar aparținând armatei armene. "În cursul zilei de azi, trupele armatei azere au avansat cu succes în direcțiile preconizate, cucerind noi fortărețe și au efectuat o curățare a teritoriului de inamic", se arată în comunicatul ministerului.
În același timp, liderul provinciei separatiste a spus că se îndreaptă spre linia frontului și că „bătălia finală” pentru regiune a început.
Mai multe puteri internaționale, printre care SUA, Rusia, Franța și Germania au cerut încetarea focului între Azerbaidjan și Armenia încă de la începutul conflictului. Deși ministerul de externe al Armeniei a declarat că este pregătit să colaboreze cu mediatori internaționali Franța, Rusia și Statele Unite pentru a ajunge la un acord de încetare a focului cu Azerbaidjanul, astăzi, luptele dintre cele două țări au devenit și mai violente.
Primul ministru armean Nikol Pashinyan a declarat că Armenia sa este garantul securității în regiunea Nagorno-Karabakh. La rândul său, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că Armenia nu a fost interesată de pace în ultimele trei decenii, după ce tensiunile etnice au crescut în urma dezmembrării Uniunii Sovietice, potrivit AlJazeera.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu