Meciul dintre OGC Nice şi Olympique Marseille, din etapa a treia a campionatului de fotbal al Franţei, a fost întrerupt după ce suporterii au invadat terenul în urma unui incident care a încins spiritele - un recipient de plastic cu apă aruncat spre internaţionalul Dimitri Payet, care l-a aruncat înapoi în tribune, transmite AFP.
Gazdele conduceau cu scorul de 1-0 în momentul întreruperii partidei, iar după o oră şi jumătate în care nu s-a putut juca, arbitrul Benoît Bastien a suspendat definitiv partida, constatând absenţa echipei din Marsilia de pe teren.
VIDEO
Liga (LFP) a decis ca meciul să se reia. Noi am decis, pentru siguranţa jucătorilor noştri, care au fost agresaţi când a fost invadat terenul, să nu reluăm jocul, deoarece siguranţa fotbaliştilor noştri nu era garantată, a explicat preşedintele clubului OM, Pablo Longoria, într-o înregistrare video transmisă presei.
Arbitrul a fost cu noi şi ne-a confirmat lui Jorge Sampaoli (antrenorul lui OM) şi mie că siguranţa nu este garantată şi va opri meciul, a adăugat conducătorul. De partea cealaltă, echipa gazdă a dorit să reia jocul.
Ştiu foarte bine că meciul se putea relua. Eram convins că se poate juca în condiţii bune. Din nefericire, marseillezii nu au dorit să reia jocul, a comentat preşedintele clubului din Nisa, Jean-Pierre Rivere, într-o conferinţă de presă. Incidentele au izbucnit în min. 75, când, aflat la colţul terenului, Dimitri Payet a aruncat în tribună unul dintre numeroasele recipiente cu apă care îl vizau de fiecare dată când încerca să execute un corner.
Crainicul stadionului făcuse apel anterior la spectatori să nu mai arunce cu obiecte din tribune. Alvaro Gonzalez şi Mattéo Guendouzi, alţi doi jucători ai oaspeţilor, au intervenit şi ei, iar mai mulţi stewarzi au încercat să liniştească spectatorii, s-au schimbat lovituri între jucători pe teren, între stewarzi şi spectatori, totul încheindu-se cu invadarea terenului de către fani. Pe reţelele de socializare au circulat imagini cu urmele lăsate de lovituri pe corpurile jucătorilor de la Olympique Marseille, printre cei mai afectaţi fiind Luan Peres şi Payet.
Antrenorul oaspeţilor, argentinianul Jorge Sampaoli, a fost ţinut cu greu de membrii staff-ului pentru a nu se implica şi el în încăierări. Nice deschisese scorul prin golul marcat de danezul Kasper Dolberg (48).
Preşedintele clubului gazdă a afirmat că nu poate contesta faptul că s-a aruncat cu obiecte, însă a afirmat că reacţiile fotbaliştilor oaspeţi au turnat gaz pe foc şi lucrurile au degenerat.
De asemenea, el a reproşat că serviciul de securitate al celor de la OM a lovit doi jucători de la Nice. Incidentele de la Nisa survin la o săptămână după ce partida dintre Montpelier şi Marseille (2-3) a fost întrerupt tot pentru aruncarea de recipiente cu apă pe teren, notează Agerpres.
Sute de mii de francezii sunt în stradă împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului pentru cel de-al şaselea weekend consecutiv. Cetățenii afișează mai multe pancarte cu mesaje anti-restricții și scandează 'Libertate!', 'Împotriva pașaportului sanitar', 'Stop restricții' și 'Macron, demisia!'.
Amintim faptul că autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate, din cauza riscurilor pe care le presupune extinderea variantei Delta.
Oamenii din Franța vor trebui să prezinte un permis de sănătate de luni pentru a se bucura de activități obișnuite precum savurarea unei cafele la o cafenea, în ciuda protestelor la scară largă împotriva planului.
Președintele Emmanuel Macron a susținut așa-numitul permis COVID-19, care acum este extins la cafenele, restaurante și călătorii aeriene și feroviare, ca o modalitate de a reduce un al patrulea val al coronavirusului și de a încuraja oamenii să se vaccineze.
Sâmbătă trecută, circa 215.000 de persoane au participat la proteste pe tot teritoriul ţării, ceva mai puţini decât în săptămâna anterioară. În afara vaccinării obligatorii, protestatarii contestă aşa numitul paşaport de sănătate, care conţine dovada vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test şi este necesar pentru accesul în cafenele, restaurante şi centre de cumpărături, precum şi la călătoria cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News