Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se prepară o prăjitură fragedă cu mac și gust de copilărie.
Pentru crema de mac:
800 gr mac
1500 ml lapte
zahăr, după gust
coajă de lămâie și vanilie
Pentru foile de aluat fraged:
650 gr făină
250 gr unt
82250 gr mascarpone
1 praf sare
300 gr zahăr
3 ouă
vanilie și coajă de lămâie
1 plic praf de copt, opțional
Recomandarea lui Vlăduț este să preparăm crema de mac de seara.
Pentru crema de mac, mai întâi măcinăm macul foarte fin, cu ajutorul unei râșnițe.
Punem laptele la fiert și îl adăugăm fierbinte peste mac. Amestecăm și punem vasul cu lapte și mac la fiert, la foc mic.
Fierbem crema de mac pentru aproximativ o oră, amestecând periodic. Când macul a absorbit tot laptele, ridicăm vasul de pe foc, lăsăm crema de mac să se răcească, apoi o lăsăm la frigider până a doua zi, când pregătim aluatul fraged.
Cernem făina într-un vas, o amestecăm cu sarea și praful de copt, dacă alegem să adăugăm. Untul moale îl mixăm împreună cu zahărul până devine spumos, apoi adăugăm mascarpone, ouăle și aromele. Omogenizăm compoziția și încorporăm făina.
Vom obține un aluat nelipicios pe care îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru o oră.
După împărțim aluatul în două. Așezăm prima foaie în tava tapetată cu hârtie, întindem crema de mac peste ea și așezăm a doua foaie deasupra. Nu uităm să înțepăm aluatul cu o furculiță, notează a1.ro.
Coacem prăjitura fragedă cu mac pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, apoi o lăsăm să se răcească. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu