EXCLUSIV  Negativismul, modul în care ne sabotăm zi de zi. Leca: Se pregătește pentru ce este mai rău

FOTO: Freepik @mark2eko
FOTO: Freepik @mark2eko

Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre modul în care care negativismul ne îndepărtează de atingerea fericirii.

Psihologul Radu Leca a vorbit la Ultrapsihologie despre modul în care se manifestă negativismul, care este unul dintre motivele ce sabotează fericirea.

”În momentul în care spui: Nu sunt capabil, nu sunt în stare să fiu fericit. Sau când subiectul, de fiecare dată când aude sau vede ceva anulează acel lucru, căutând lipsa de elemente pozitive. Le anulează și le pune doar pe cele negative.

Negativismul este o formă concretă de realitate, în care subiectul se pregătește pentru ce este mai rău. Și este tot timpul în starea aia”, a declarat psihologul Radu Leca în cadrul emisiunii ”Ultrapsihologie” de la DC News TV și DC News.

”Adică nu prea vede lucruri bune, nu vede luminița de la capătul tunelului”, a completat psihoterapeutul Ramona A. Dumitru.

”De tipul: Afară plouă, sigur mă trăsnește și pe mine ceva? Ce să te trăsnească? Ah, sunt multe lucruri. Cad și îmi rup piciorul. M-a trăznit Dumnezeu. Sau cad și îmi rup mâna. M-a trăznit Dumnezeu. Sau merg pe stradă și pățesc ceva.

Totul este pe negativ. Nu mă uit la televizor că văd doar lucruri rele. Păi alegi la ce post te uiți. La un post cu animăluțe, cu avioane. Ah, nu, nu pot. Dacă se întâmplă ceva rău?”, a mai spus Leca, subliniind că negativismul se poate manifesta și într-un alt mod. ”Niciodată nu o să fii fericit. Da, da, știu asta. Pot să fiu de acord cu tine”, a completat psihologul.

Citește și: De ce este important ca părinții să aibă o relație sănătoasă. Leca: Fugim de acest adevăr. Copilul nu își iubește tatăl 100%, ci prin prisma mamei

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel