Negocieri de ultimă oră între SUA și China. Washington-ul confirmă discuțiile dintre Biden și regimul de la Beijing

Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas/ foto Agerpres
Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas/ foto Agerpres

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit vineri cu principalul diplomat al Chinei, Wang Yi, a declarat Casa Albă, potrivit Reuters.

Biden a subliniat că Statele Unite și China "trebuie să gestioneze competiția în mod responsabil și să mențină liniile de comunicare deschise."

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că războiul din Orientul Mijlociu va fi de asemenea pe ordinea de zi în discuțiile dintre Antony Blinken și Wang Yi.

China ar fi știut de atacul Hamas asupra Israelului cu o jumătate de an înainte, cel puțin potrivit unor publicații ale unui strateg chinez.

Încă de acum jumătate de an, Long Kaifeng, un strateg chinez, a publicat o serie de materiale în care explică modul în care Beijing-ul urmărește prinderea Statelor Unite într-o capcană letală, al cărei scop ar fi anihilarea dolarului.

"În urmă cu mai multe luni un strateg chinez a prezentat un document în arată cum se dorește slăbirea Statelor Unite ale Americii, dolarul să fie slăbit, pentru că SUA și China de multă vreme se întâmplă un război, dar economic. Ei bine, acum ar vrea să le ofere trei războaie și un conflict cu o organizație teroristă. Avem documentul și întrebarea este dacă au știut despre asta. Ce altceva s-a mai pregătit?", a anunțat aseară Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel