Negocierile au fost reluate în Egipt. Pași importanți au fost făcuți pentru un armistițiu a intervenției Israelului în Gaza împotriva Hamas

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Negocierile pentru o încetare a focului în Fâșia Gaza sunt programate să continue duminică la Cairo, au anunțat două surse de securitate egiptene sâmbătă, conform Agerpres, care citează Reuters.

Părțile implicate au ajuns la un acord cu privire la durata unui armistițiu în Gaza, precum și cu privire la eliberarea de ostatici și prizonieri, conform surselor citate. Acestea au adăugat că finalizarea acordului necesită încă o înțelegere referitoare la retragerea forțelor israeliene din nordul Fâșiei Gaza și la repatrierea locuitorilor săi.

Sursele au precizat că incidentul petrecut joi, când peste 100 de palestinieni care se grăbeau să ajungă la camioanele cu ajutoare au fost uciși în urma tirurilor israeliene, conform autorităților din Gaza, nu a încetinit discuțiile, ci le-a accelerat în încercarea de a menține progresul.

În fapt așa cum IDF a prezentat cu imagini video, palestinienii au murit ca urmare a unei busculade forțând convoaiele umanitare, fără ca Armata israeliană să deschidă focul împotriva populației civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel