Odată cu venirea verii, undă verde o au mesele rapide și ușoare, care pot fi pregătite chiar cu câteva zile înainte. Alegem preparate reci și ușoare, care sunt ușor de digerat și nu ne îngreunează prea mult.
Același lucru este valabil și pentru deserturi, care pot fi create și fără a porni cuptorul. De altfel, pentru crearea deliciilor dulci am putea apela la înghețate, smoothie-uri, limonade gustoase sau să optăm și pentru prepararea deserturilor crude.
Cu puține ingrediente și în doar 10 minute puteți crea un desert delicios, perfect pentru micul dejun.
Este cazul rețetei de astăzi, care conține migdalele și curmalele. Vorbim de o negresă pe care nu o vom coace în cuptor.
Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri
Un deliciu perfect și pentru sportivi, care poate fi consumat vara. Ideală ca o gustare sănătoasă, această negresă este o variantă delicioasă a celor clasice, preparate în cuptor.
Ingrediente pentru o tavă de 10 cm:
90 g migdale;
2 curmale;
15 grame de cacao amară;
15 grame de unt,
2 linguri de lapte vegetal;
20 cireșe;
Desert super dietetic cu lapte: se prepară în 5 minute și are doar 90 de calorii
Pentru decor:
70 grame de ciocolată neagră,
70 grame de iaurt;
70 grame de lapte vegetal.
Pune migdalele, cacao și untul într-un robot de bucătărie și amestecă totul. Pasta obținută se pune într-o tavă, de 10×10 cm, tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt. Folosiți dosul unei linguri pentru a nivela suprafața și puneți tava la frigider.
Gătește ceva bun chiar dacă frigiderul este aproape gol: rețete cu care își vei impresiona musafirii
Între timp, clătiți și uscați bine cireșele, tăiați-le în jumătate și scoteți-le sâmburii. Într-o cratiță la bain-marie, topim ciocolata, în care vom adăuga laptele vegetal și iaurtul.
Se așează cireșele pe baza de curmale migdale, unt și cacao, iar deasupra se pune crema de ciocolată și iaurt. Pune desertul la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă
Cei care nu preferă cireșele pot opta pentru fructele preferate. De fapt, ați putea înlocui cireșele cu banane. De asemenea, puteți înlocui iaurtul simplu cu un iaurt de vanilie, de preferat fără zaharuri adăugate. Același lucru este valabil și pentru ciocolata neagră.
Ei bine, iată, din câteva ingrediente și doar în 10 minute veți crea un desert delicios care îl va cuceri și pe cel mai dificil oaspete.
Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, de aceea, vara, simțim nevoia de servi un desert proaspăt, răcoros și delicios. Consumăm mai multe lichide, dar nu pare niciodată suficient.
Vara cele mai populare feluri de mâncare salatele, pastele, pepenele verde și cel galben. Uneori sărim peste masa de prânz pentru a servi o înghețată sau o limonadă
În acest fel, problema desertului este rezolvată. Cu toate acestea, uneori nu ne mai dorim înghețată, dar ni se face poftă și de alte deserturi delicioase.
Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat
Iată rețeta pe care v-o propunem astăzi. Un desert de piersici cu miere, cremos și gustos, pentru a încheia cel mai bine o cină plăcută.
Ingredientele de care avem nevoie:
70 grame de albușuri;
30 grame de miere;
300 ml de smântână;
200 grame de ricotta;
50 grame de zahăr pudră;
6 grame de gelatină;
500 grame de piersici;
50 grame de zahăr brun.
Într-un bol puneți albușurile și le batem spumă cu 30 de grame de miere. Vom folosi miere în loc de zahăr pentru a face desertul mai ușor și mai hrănitor.
În continuare, spălați cele 300 de grame de piersici. Fructele se taie în bucăți mici și se pun în paharul mixerului. Le veți mixa împreună cu zahărul brun, iar la final veți adăuga ricotta.
Gelatina dizolvată în apă călduță se amestecă bine, într-un bol, cu smântână și cu zahărul pudră.
În acest moment, puteți combina toate ingredientele pregătite. Într-un bol se adaugă albușurile bătute spumă cu mierea, pireul de piersici, apoi smântâna bătută bine. Amestecați bine toate ingredientele, după care le puteți muta într-o formă din silicon.
Piersicile rămase trebuie spălate și tăiate în felii subțiri. Cu ele veți decora suprafața prăjiturii care se dă la congelator pentru patru ore.
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară
După ce timpul a expirat, scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe un platou de servire. Acest desert de piersici și miere, proaspăt ca înghețata și moale ca smântâna, va fi cu adevărat fantastic pentru a încheia o seară minunată cu prietenii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu