Dacă vrei să încerci ceva nou, această rețetă de negresă cu cremă s-ar putea să devină preferata ta.
Ingrediente
400 g ciocolată menaj
Pentru glazură
150 g fulgi de migdale
2 pliculete zahăr vanilinat
200 ml lapte rece
8 linguri zahăr
8 gălbenuşuri
300 g unt
Pentru cremă
8 linguri făină
5 ouă
3 linguri lapte
3 linguri cacao
300 g zahăr
200 g unt
Pentru blat
200 ml frişcă lichidă
100 g unt
150 g fulgi de migdale
Cum se prepară
Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaua şi laptele şi se fierb. Se răceşte şi se pun gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă şi se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute.
Pentru cremă se freacă zahărul cu gălbenuşuri, se adaugă laptele şi se amestecă bine pe foc până ce se obţine o cremă groasă care se lasă la răcit, potrivit reteteunica.ro. Între timp, se freacă untul spumă care se adaugă lingură cu lingură în crema fiartă şi răcită. Se pun şi zahărul vanilat şi migdalele.
Blatul răcit se taie în două cu un cuţit cu lamă lungă şi se aşază alternativ cu crema într-o tavă cu pereţi înalţi.
Se prepară glazura pentru care untul şi frişca se pun pe foc şi, după ce a dat un clocot şi untul s-a topit, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi mici sau rasă. Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească şi se adaugă migdalele.
Se toarnă glazura într-un strat generos peste blatul şi crema din tavă, se nivelează cu o spatulă sau un cuţit cu lamă lată trecut prin apă şi se dă la rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News