În timpul postului, negresa ne poate salva când ne este poftă de ceva dulce. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1/2 cană de ulei
1 cană apă
1 cană zahăr
2 căni făină
2 linguri gem de prune
2 linguri cacao
2 linguriţe bicarbonat
2 linguri zeamă lămâie
nucă măcinată
esenţă de rom
coaja unei lămâi
un praf sare
*cana folosită ca instrument de măsură este cana de ceai (cca 250 ml)
Cum se prepară
Într-o crăticioară, pune la foc mediu zahărul, apa, gemul şi cacaua, până când se omogenizează şi se topeşte zahărul, potrivit retetepractice.ro. După ce stingi focul, separă 10 linguri din amestecul obţinut şi păstrează-le pentru glazură. Adaugă apoi bicarbonatul, făina, nuca măcinată, mirodeniile şi praful de sare.
Amestecă până obţii o compoziţie omogenă. Tapetează tava cu foaie de copt sau ulei şi făină, apoi toarnă compoziţia şi dă-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, în funcţie de cuptor. Scoate negresa de la cuptor, toarnă glazura şi dă-o încă 5-6 minute la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News