Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece ne permite să înfruntăm cu energie și vitalitate toate sarcinile. Laptele, cafeaua, sucul de fructe, cornurile și biscuiții sunt principalele alimente ale micului dejun, la care se adaugă untul și dulceața.
Totuși, trebuie să fii atent la calorii, așa că nu trebuie să exagerezi cu cantitățile. Dacă țineți o dietă săracă în calorii, unele dintre aceste alimente ar trebui evitate.
Cu toate acestea, a respecta un regim alimentar nu înseamnă să mănânci mereu același feluri și să renunți la un desert delicios. Într-adevăr, există rețete de deserturi, cu foarte puține calorii, pe care le putem experimenta.
Secretul constă în cantitatea ingredientelor permise. De fapt, chiar și la dietă ai putea savura o înghețată, pe care o poți face acasă.
Ne putem delecta în bucătărie, creând rețete senzaționale, dar ușoare. Iată rețeta unei negrese delicioase, fără făină și fără unt.
Cu ingrediente cu conținut scăzut de grăsimi puteți crea o capodoperă culinară.
Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
100 grame albușuri;
60 grame ciocolată neagră;
15 grame cacao;
30 grame de miere.
După cum puteți vedea, pe lângă faptul că este fără făină și unt, această negresă nici măcar nu include lapte. Acestea sunt ingrediente ușoare, cu conținut scăzut de calorii. De fapt, mierea este un înlocuitor excelent pentru zahăr, în timp ce ciocolata neagră ar fi de preferat ciocolatei cu lapte, deoarece ar conține mai puțin zahăr.
Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă
Puneți o cratiță pe foc și topim ciocolata neagră. Între timp, luați un bol în care se pun albușurile și se bat cu tel până se întăresc. Adăugați cacao și mierea la ciocolata neagră și amestecați.
Ulterior, adăugați această compoziție de ciocolată neagră și miere în amestecul de albușuri, bătute spumă și amestecați încet și cu grijă de jos în sus.
Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar
O tavă de copt se unge cu ulei și se tapetează cu hârtie de pergament. Turnați aluatul în tavă, pe care o dați într-un cuptor preîncălzit. Negresa se coace la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Poftă bună!
Dacă ești în căutarea unui desert irezistibil poți face un cheesecake cu caramel. În doar câteva mișcări vei crea un tort simplu și elegant, cu care îți vei încânta oaspeții.
Ingredientele pentru baza cheesecake-ului:
15 grame de cacao pudră,
50 grame de unt topit,
200 grame de biscuiți.
Ingredientele pentru cremă:
1 pachet de budincă pudră cu sos de caramel,
1 litru de lapte,
40 gram amidon de porumb,
esență de vanilie.
Ingrediente pentru decor:
70 ml lapte fierbinte,
200 gr ciocolată cu lapte
În primul rând, puneți biscuiții într-o pungă alimentară și zdrobiți-i cu un sucitor până obțineți un amestec nisipos.
Transferați rezultatul într-un bol mare și adăugați pudra de cacao. Amestecați. Turnați apoi untul topit și amestecați cu o spatulă, apoi cu mâinile, până se absoarbe untul.
Prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente: veți regreta că nu ați făcut-o până acum
Luați o tavă cu balamale, tapetată cu hârtie de pergament, și turnați în ea amestecul de biscuiți. Nivelați bine pentru a obține o bază perfectă. Tava se dă la frigider pentru 10 minute.
Cât timp baza este în frigider, ar trebui să vă ocupați de cremă. Într-o cratiță se pune laptele și se dizolvă budinca pudră cu sos de caramel. Apoi turnați esența de vanilie și amidonul de porumb.
Amestecați cu un mixer până când obțineți un amestec fără cocoloașe. Puneți, apoi, cratița pe aragaz. Se amestecă constant gătind la foc mediu până se îngroașă.
Cheesecake fără coacere, cu iaurt grecesc și piersici. Rețeta perfectă pentru weekend
Scoateți baza din frigider și turnai crema încă fierbinte pe bază. Dăm tortul la frigider pentru 120 de minute.
După ce au trecute cele două ore, ocupați-vă de decor. Tăiați grosier ciocolata în bucăți cu un cuțit și topiți-o la bain-marie. Luați de pe foc ciocolata topită, și integrăm laptele fierbinte. În cele din urmă, punem ciocolata topită peste tarta noastră și nivelăm bine.
Lăsați să se răcească încă 60 de minute. La final, decorați cu pudra de cacao. Deliciul de ciocolată este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu